22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Κουτσούμπας: Στο πρόσωπό σας αρχίζει να αντανακλάται η σαπίλα του καπιταλισμού

Ημερομηνία:

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δεύτερη δέσμη μέτρων στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων, ανάφερε πως αυτές είναι προκαταβολές μόνο του νέου μνημονίου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αμφισβητώντας το ζήτημα της αναδιάρθρωσης χρέους και το θέμα της ασφάλειας των καταθέσεων, μέσω της υιοθέτησης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις τράπεζες. Ο ΓΓ του ΚΚΕ αμφισβήτησε ευθέως και την πρόθεση της κυβέρνηση να αντιμετώπιση τη διαφθορά. «Σηκώνετε προκλητικά» τη σημαία κατά της διαφθοράς, ενώ επί της ουσίας «υποκλίνεστε στην αιτία που τη γεννά» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για «διατήρηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές».

Καταπέλτης ήταν για τις προωθούμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που «κάθε άλλο παρά ανώδυνες δεν είναι, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν», καθώς ουσιαστικά «σχετίζονται και με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ευνοώντας ποικιλοτρόπως τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο».

«Αρχίζει να αντανακλάται στο πρόσωπό σας η σαπίλα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο πως επώδυνο για το λαό θα ήταν και ένα Grexit.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=SzWUhuDaViU”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...