22.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών

Ημερομηνία:

«Το ΚΚΕ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. «Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν να αναδειχτούν οι αιτίες και τα αίτια, το χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων, σε όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να γνωρίζουν ότι θα φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως σύμφωνα με την πρόταση του ΚΚΕ θα εξεταστούν προβλήματα κακοδιαχείρισης και εγκληματικές ευθύνες των εμπλεκομένων εκείνο το βράδυ, ενώ θα διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών. Κάλεσε μάλιστα όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση χωρίς υπεκφυγές, καθώς η πρόταση του κόμματος έχει δυνατότητα να εξετάσει κάθε πτυχή του ζητήματος, ενώ μπορεί να προκύψουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ δήλωσε ότι θα ψηφίσει μεν, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με το περιεχόμενο, υπονομεύοντάς την εξαρχής. Η κυβέρνηση, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να μη συγκρουστεί με το λαϊκό αίσθημα γιατί ξέρει καλά ότι η πρόταση μπορεί να περάσει και χωρίς τις δικές της ψήφους.

Απευθυνόμενος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τα άλλα κόμματα σημείωσε ότι γίνονται συνήγοροι της ΝΔ, γιατί ταυτίζονται στη διαφωνία με το περιεχόμενο της πρότασης. Κι αυτό γιατί έχουν «λερωμένη τη φωλιά» τους με την πολιτική που υπηρετήσαν.

«Διαφωνείτε με όσα ζητούν οι οικογένειας των θυμάτων», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, οι οποίες θέλουν διερεύνηση σε βάθος 15ετίας. «Γυρίζετε την πλάτη σε εκατοντάδες λαού που φώναξαν ότι το έγκλημα έχει ιστορία», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ακόμα πως «καταλήγετε ότι φταίει ο σταθμάρχης και κάποιοι άλλοι ανευθυνο-υπεύθυνοι» γιατί «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες» και όχι να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και όποια αντίστοιχη κατατεθεί. Το ίδιο, τόνισε, πρέπει να κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να αφήσουν πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Στη φυλακή όλα τα αδέλφια για το κύκλωμα κοκαΐνης

Πανδαιμόνιο επικράτησε το απόγευμα της Kυριακής στα δικαστήρια Hρακλείου...

Ηράκλειο: Ζωντάνεψαν οι μνήμες για τον παπά – Γιάννη των Φτωχών

Σε κλίμα συγκίνησης ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες για την προσωπικότητα...