17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κούγιας για δίκη Λιγνάδη: “Είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο”

Ημερομηνία:

Για τις 25 Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία είχε ζητήσει από το πρωί ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει διακοπή της δίκης λόγω φόρτου εργασίας.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η υπεράσπιση ανέφερε επίσης ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού του δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

«Τακτική εξάντλησης του 18μηνου»

Οι πληρεξουσίοι δικηγόροι προς στήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλοντες, δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Επιπλέον επισήμανε πως οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης κατόπιν του αιτήματος με σύντομη δικάσιμο και προγραμματισμό για τις μεταγενέστερες δικασίμους.

Στο δικαστήριο ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, ενώ καθώς και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Αποδοκιμασίες στον Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη απ’ τις φυλακές στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 και μπήκε στη δικαστική αίθουσα απ’ την πίσω πλευρά χωρίς να κάνεις δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Κόσμος που βρισκόταν στο σημείο τον αποδοκίμασε.

Μόλις μπήκε στη δικαστική αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού του κύκλου του έπιασε το χέρι με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και τον κατηγορούμενο να οδηγείται στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...