18.8 C
Chania
Monday, October 21, 2024

Κρήτη: Έπεσε φανάρι σε διάβαση έξω από σχολεία – «Το σταυρό μου κάνω που και εγώ και τα παιδιά είμαστε ζωντανοί»

Ημερομηνία:

Από τύχη γλίτωσαν μαθητές και σχολική τροχονόμος, το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά, όταν ένα φανάρι έπεσε στη μέση του δρόμου, πάνω σε διάβαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κ. Παλαμά, ενώ πολλοί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου ΓΕΛ και του 3ου Γυμνασίου Χανίων πήγαιναν στα σχολεία τους.

Ο στύλος του φωτεινού σηματοδότη έπεσε ξαφνικά στο οδόστρωμα και στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Κατά τύχη δεν είχαμε θύματα αυτή τη φορά, πριν δύο χρόνια είχαν αντικαταστήσει το αριστερό φανάρι, όχι όμως και αυτό στη δεξιά πλευρά του δρόμου που ήταν σκουριασμένο. Την ώρα που έγινε το περιστατικό κατά τύχη είχα φύγει από τη μέση τις διάβασης. Ή εγώ ή κάποιο παιδί… σήμερα θα θρηνούσαμε. Πρέπει οπωσδήποτε οι αρμόδιοι να κοιτάξουν προπάντων τα σχολεία, μέσα και έξω. Και τις διαβάσεις και τα φανάρια. Το σταυρό μου κάνω που και εγώ και τα παιδιά είμαστε ζωντανοί», δήλωσε η σχολική τροχονόμος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Ευαγγελία Καραθανάση.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του Creta24, είναι εμφανής η διάβρωση που έχει υποστεί ο στύλος του φαναριού στη βάση του.

«Μας ειδοποίησαν το πρωί ότι έπεσε το συγκεκριμένο φανάρι, Πήγε αμέσως το συνεργείο. Θα έχει αντικατασταθεί μέχρι το μεσημέρι. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πέρασε κάποιο όχημα και το «βρήκε» ψηλά το φανάρι, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς. Αυτό που κάνουμε τώρα από την Τεχνική Υπηρεσία είναι να αντικαθιστούμε όλα τα φανάρια που έχουν σιδερένιους σωλήνες με γαλβανιζέ, για να μην δημιουργούνται προβλήματα διάβρωσης. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν γίνει αλλαγές σε φανάρια. Στο συγκεκριμένο θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα αυτό που φανταζόμαστε και αυτό που καταλαβαίνουμε είσαι ότι κάποιο όχημα πρέπει να «βρήκε» το φανάρι και αυτό να έπεσε λίγο αργότερα. Δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, χθες είχαμε ένα τροχαίο στην Κοραή που πέσανε κάποιες πινακίδες, συνεχώς γίνονται τέτοια περιστατικά. Προσπαθούμε να τα επιδιορθώνουμε άμεσα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων.

creta24.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Andrew Zolinsly στα Χανιά

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου...

Χανιά: Μαθητές «στολίζουν» με γιασεμί τον «Πράσινο Τοίχο» του Δημοτικού Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ

Η ΚΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος...

Άρθρο Γ. Σταθάκη για τον “αιφνίδιο θάνατο” της Αριστεράς

Ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, γράφει στο NEWS 24/7...

Στην 24ωρη απεργία στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων στηρίζει την 24ωρη απεργία...