15.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Κρήτη: Αισιόδοξα μηνύματα για το υδατοδρόμιο της Αγίας Γαλήνης

Ημερομηνία:

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στην Αγία Γαλήνη, του Δήμου Αγίου Βασιλείου, αισιοδοξία που πηγάζει από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα υδατοδρόμια, ρυθμίσεις του οποίου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, δρομολογούν και επισήμως τη δημιουργία του υδατοδρομίου «…σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του νομού και της νότιας Κρήτης», στην Αγία Γαλήνη.

Το ενδιαφέρον και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία υδατοδρόμιου στην περιοχή είναι από χρόνια, δεδομένου ότι θα προσθέσει πολλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή τόσο στο τουριστικό προϊόν όσο και σε επίπεδο αερομεταφορών, αερομετακομιδές ασθενών, αλλά και την ένωση της νότιας πλευράς του Ρεθύμνου με την υπόλοιπη Κρήτη και τα κοντινά νησιά που χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη τουριστών, όπως Μύκονο και Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, η θέση υδροπλάνου είναι μία, αλλά τα δρομολόγια, σύμφωνα με τη μελέτη και το επιχειρησιακό πλάνο, θα είναι αρκετά ημερησίως και θα συμπληρώνουν τη λειτουργία του υδατοδρομίου της πόλης του Ρεθύμνου. Παρά το ότι υπήρξε ένα ζήτημα σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη και τον χρόνο υλοποίησης της, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Τσουρδαλάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «…το νομοσχέδιο επιταχύνει τη διαδικασία λόγω της απλοποίησης της έκδοσης Περιβαλλοντικής Μελέτης, με αποτέλεσμα -σύμφωνα και με ενημέρωση της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μελέτη- αυτή θα είναι έτοιμη στο επόμενο διάστημα των δύο μηνών». «Αμέσως μετά θα περάσουμε στη δημιουργία των εγκαταστάσεων, το κόστος των οποίων δεν θα ξεπεράσει τα 60.000 με 70.000 ευρώ, ποσό που θα προέλθει από τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μέρος αυτού από ίδια κεφάλαια του Δήμου, και στη συνέχεια θα κατατεθεί ο φάκελος για την αδειοδότηση λειτουργίας, η οποία θα είναι στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Τέλος θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση και τις πτήσεις», προσέθεσε ο κ. Τσουρδαλάκης.

Το έργο που θα επιτελεί το υδατοδρόμιο της Αγίας Γαλήνης θα αφορά κυρίως στον τουρισμό, «γεγονός πολύ σημαντικό για τον Δήμο και την περιοχή, την ανάπτυξη της και το οικονομικό όφελος». Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο θα εγκαθιδρυθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους σχετικά με την υγεία και την περίπτωση μεταφοράς τους.

Η ερχόμενη τουριστική περίοδος από την άνοιξη του 2017 «θα μας βρει έτοιμους να υποδεχτούμε τους τουρίστες που θα πατήσουν τη Ρεθεμνιώτικη γη κατεβαίνοντας τη σκάλα του υδροπλάνου…», μας είπε από τον πλευρά του ο κ. Τσουρδαλάκης. «Πληροφορίες που μου έχουν μεταφερθεί κάνουν λόγο για δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στο υδατοδρόμιο της πόλης του Ρεθύμνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, γεγονός που δεν αποκλείει την περίοδο εκείνη να δούμε και στην Αγία Γαλήνη τα υδροπλάνα να προσγειώνονται», προσέθεσε ο αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση του υδατοδρομίου έχει τύχει καθολικής αποδοχής τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, και τις πολιτικές παρατάξεις, αλλά και τους φορείς.

ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ