Όχι στις νέες συμβάσεις για έρευνα υδρογονανθράκων στην Κρήτη λένε οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων χαρακτηρίζοντας τις εξορύξεις πισωγύρισμα, ειδικότερα σε μία χώρα που επενδύει στον τουρισμό.
Θα καταψηφίσουν την κύρωση των δύο νέων συμβάσεων παραχώρησης για έρευνα υδρογονανθράκων στην Κρήτη οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν συμβαδίζει με την αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού προτύπου για την έξοδο από την κρίση.
Όπως αναφέρει η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Χριστίνα Ευθυμιάτου οι νέες συμβάσεις για εξορύξεις υδρογοναθράκων είναι μόνο πισωγύρισμα και ανταγωνιστικές με την οικοδόμηση μιας αληθινά βιώσιμης οικονομίας. «Ειδικότερα σε μια χώρα που επενδύει στον τουρισμό, και έχει σοβαρές ελλείψεις στο χωροταξικό πλαίσιο και στους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχων» προσθέτει.
Οι δύο βουλευτές είχαν καταψηφίσει τις προηγούμενες συμβάσεις.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.