17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κρήτη: Από την παγωνιά στη θαλπωρή – Η αλλαγή ενός αστέγου που χαμογελά ξανά!

Ημερομηνία:

Η διαφορά στις εικόνες εντυπωσιάζει: η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ηλικιωμένος πριν και μετά τη φιλοξενία του στο ίδρυμα.

Το κρύο είναι τσουχτερό, όλοι περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας και αναζητούμε τη θαλπωρή του σπιτιού, δίπλα στο τζάκι ή το καλοριφέρ.

Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται τα βασικά, ακόμα και μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους.

Η ιστορία ενός αλλοδαπού αστέγου σε περιοχή του Ηρακλείου συγκινεί, οι εικόνες που έρχονται από το Γηροκομείο Αγία Ελένη είναι ενδεικτικές μίας μεταμόρφωσης. Ένας άνθρωπος στο κρύο, εξαθλιωμένος, πλέον, φρεσκοξυρισμένος, με ρούχα καθαρά και άτομα γύρω του χαμογελά στον φακό. Ένα μήνυμα ελπίδας έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο…

άστεγος ανάρτηση

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, η ιστορία του οποίου είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής, όπου έμενε για καιρό.

Λόγω της κακοκαιρίας, επενέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, αφού είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να του βρουν χώρο για να φιλοξενηθεί, τα κατάφεραν. Προηγουμένως, είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας ενώ ο ίδιος είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις αστέγων, ακόμα και όταν υπάρχουν θέσεις στους κατάλληλους χώρους, εκείνοι αρνούνται να φιλοξενηθούν με τραγικά κάποιες φορές αποτελέσματα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ