29.6 C
Chania
Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026

Κρήτη: Από τον Ψηλορείτη στον Κόκκινο Πύργο με αλεξίπτωτο

Ημερομηνία:

Στον αέρα ήταν για μισή ώρα ήταν ένας Κρητικός αθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς

Ο Κρητικός πέταξε από ύψος 2.000 μέτρων από τον Ψηλορείτη, φτάνοντας στην παραλία του Κόκκινου Πύργου.

Έκπληξη προκαλεί η πτήση που πραγματοποίησε ο Κρητικός αθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς (ή όπως είναι γνωστό “παρά πέντε”), κ. Γιάννης Σκαρπαθιωτάκης, αφού αποτελεί έναν από τους ελάχιστους – αν όχι και τον πρώτο – που πέταξε από τα 1.900 μέτρα.

Ο αθλητής από τη Μεσαρά πέταξε λίγο πιο πάνω από θέση Καλογράδες, στον Ψηλορείτη και μετά από μια τολμηρή πτήση μισής ώρας προσγειώθηκε στην παραλία του Κόκκινου Πύργου.

Μάλιστα μετέφερε το αλεξίπτωτο και τον εξοπλισμό του, με τα πόδια, από το Καταφύγιο Κουρμπωτός Πρίνος στα 1.500 μέτρα, μέχρι να φτάσει στη θέση όπου πραγματοποίησε την πτήση.

e-mesara.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ορκομότησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Πρόεδρος ο Εμμανουήλ Κοτσιφάκης, Αντιπρόεδρος ο Στυλιανός Μιχαηλάκης.

Χάρης Μαμουλάκης: «Όποιος θυμάται την ιστορία έχει πραγματικά γνώση»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τους σφαγιασθέντες της 25ης Αυγούστου 1898 στον Άγιο Τίτο, καταθέτοντας στεφάνι και στέλνοντας μήνυμα ιστορικής μνήμης.

Αφιέρωμα: Ξεριζωμός των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Κι ήρθαμε... άξαφνα... χωρίς αποσκευές και διαβατήρια. Δεν ήρθαμε ταξιδευτές για...