13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Κρήτη: βάζουν στα κινητά τους «κουμπί πανικού» για να σώσουν τις ζωές τους

Ημερομηνία:

Και στην Κρήτη εφαρμόζεται πλέον τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ η εφαρμογή του «σιωπηλού συναγερμού», του γνωστού πια Punic Button, για όλα τα ενήλικα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ήδη, σε αυτές τις ελάχιστες ημέρες επέκτασης της εφαρμογής και στην Κρήτη, κάποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αποδεχθεί να εγκαταστήσουν το Punic Button στο κινητό τους τηλέφωνο ώστε σε περίπτωση που διατρέξουν κίνδυνο, να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία, με ένα απλό πάτημα.

Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος, μια υπηρεσία που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα με υποδειγματικό τρόπο εκατοντάδες περιστατικά, η σωτήρια εφαρμογή έχει εγκατασταθεί ήδη στα κινητά τεσσάρων θυμάτων που δέχθηκαν να το κάνουν, φοβούμενα ακόμα και για τη ζωή τους. Πλέον οι αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν βαθιά κατάρτιση, εμπειρία και γρήγορα αντανακλαστικά.

Εφόσον το ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας συναινέσει στην εγκατάσταση της εφαρμογής, θα πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα στο σύστημα με πλήρη στοιχεία: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας, ιστορικό ενδοοικογενειακών επεισοδίων, αν υπάρχουν παιδιά, αν υπάρχουν στο σπίτι όπλα κλπ

Μάλιστα γίνονται δοκιμαστικά μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα ώστε να βεβαιωθούν ότι η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά. Όταν το θύμα πατήσει το κουμπί πανικού, τότε δίνεται αμέσως σήμα και στίγμα στην ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί οφείλουν να σπεύσουν προς βοήθεια.

Punic Button εξέφρασε να εγκαταστήσει στο κινητό της και η 39χρονη στην υπόθεση του Ρεθύμνου με το διπλό συμβόλαιο θανάτου.

cretalive.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...