23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κρήτη: Βροχές – Ισχυροί Βορειάδες και σήμερα Τετάρτη – Σε συναγερμό και η πυροσβεστική

Ημερομηνία:

Με βροχές, ισχυρούς βορειάδες και χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί έως σήμερα το βράδυ, το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια Κρήτη και ειδικά τις δυτικές περιοχές του νησιού.

Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται απο αύριο Πέμπτη, αλλά φαίνεται πως αυτή θα κρατήσει μόνο για τρείς ημέρες, καθώς – σύμφωνα με τις έως τώρα προγνώσεις – απο την Κυριακή έρχεται δριμύ ψύχος και στην Κρήτη με ισχυρούς βορειάδες, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό) και χιόνια στα ορεινά.
Μαλιστα σύμφωνα με το meteo.gr, απο την Κυριακή οι θερμοκρασίες στις πόλεις Χανίων – Ρεθύμνου και Ηρακλείου θα κυμανθούν απο 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα:

Βροχή προβλέπεται για τα Χανιά απόψε, με τη θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 4/12, προβλέπεται βροχή, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Σε συναγερμό παραμένει η πυροσβεστική

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Νομό Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το δριμύ κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει το Νομό Χανίων, κυρίως στην ανατολική του πλευρά.

Αμφίβιο ερπυστριοφόρο στο Καστέλι

Μιλώντας στη neatv.gr, ο Δ/τής της Π.Υ. Γιάννης Μαραγκάκης,  δήλωσε ότι ερπυστριοφόρο αμφίβιο μεταφέρθηκε με νταλίκα του Ναύσταθμου Κρήτης στην Κίσαμο, προκειμένου να συμβάλλει στο έργο αποσυμφόρησης και απεγκλωβισμού.

Πέντε συνεργεία στην απάντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις,

στην ευρύτερη περιοχή του Δ. Χανίων

Παράλληλα, πέντε συνεργεία της υπηρεσίας στα Χανιά, ενεργούν από το πρωί στον Σταυρό Ακρωτηρίου αλλά και στην Αγιά αλλά και στους περιαστικούς Δήμους, απαντλώντας ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Στον Σταυρό, τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε αυθαίρετες κατασκευές και σε μπάζωμα ρεμάτων.

Ενδεχόμενο ανακοίνωσης Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης σε όλο το Νομό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, τίποτα δεν αποκλείει τη γενική επιφυλακή, αφού με νεότερο έγγραφό της, η ΕΜΥ και η Γ.ΓΡ. Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για επιδείνωση των φαινομένων.

"google ad"

Στην Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και στην ΕΛΑΣ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες και το προσωπικό είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Πηγή: meteo.gr, neatv.gr


Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ