16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Εκατοντάδες τα εργατικά ατυχήματα στο πρώτο μισό του έτους

Ημερομηνία:

Πάνω από 190 εργατικά ατυχήματα έχουν σημειωθεί από την αρχή του 2019, στην ανατολική Κρήτη, ενώ ο αριθμός σκαρφαλώνει πάνω από τα 300 σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων ν.Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη.

Όπως τόνισε όμως ο ίδιος, πάνω από τα μισά εργατικά ατυχήματα δε δηλώνονται, είτε υπό το φόβο απόλυσης είτε λόγω της γραφειοκρατίας για την εξασφάλιση αναρρωτικής άδειας. Ως εκ τούτου ο αριθμός των ατυχημάτων εν ώρα εργασίας εκτιμάται ως υπερδιπλάσιος.

Στον απόηχο του τραυματισμού την Δευτέρα του 37χρονου οικοδόμου, πατέρα δύο παιδιών, στο υπό ανέγερση δημοτικό σχολείο στο Γάζι αλλά και του πρόσφατου ακρωτηριασμού εργάτη που τραυματίστηκε σοβαρά σε εργασίες σε σχολικό κτίριο, ο κ.Γωνιανάκης τονίζει ότι όσο ο ανταγωνισμός είναι ανεξέλεγκτος και τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνται, τα εργατικά ατυχήματα θα σημειώνονται με μεγάλη συχνότητα.

“Το 90% των εργατικών ατυχημάτων σημειώνονται από τη 1 το μεσημέρι και μετά, κοντά στο σχόλασμα, κι αφού οι εργαζόμενοι είναι ήδη καταπονημένοι” – σημείωσε ο Γιάννης Γωνιανάκης, εξηγώντας ότι τη στιγμή που η κατάσταση στους χώρους εργασίας είναι ασύδοτη, οι επιθεωρητές εργασίας της τεχνικής επιθεώρησης είναι μόλις 16 σε όλη την Κρήτη, με τους μισούς να έχουν υπό την ευθύνη τους Ηράκλειο και Λασίθι.

“Έχουμε γίνει καταμετρητές ατυχημάτων και δυστυχημάτων” – σχολίασε ο πρόεδρος των Οικοδόμων, υπογραμμίζοντας πως τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι πρέπει να μεριμνούν για τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα το Συνδικάτο οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το Φθινόπωρο, καθώς και μία έκθεση φωτογραφίας με ντοκουμέντα από τα εργατικά ατυχήματα, που αναμένεται να σοκάρει και να “ταρακουνήσει”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...