17.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Κρήτη: Εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι – Πάνω από 3.000 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 21.07.2024 έως και 27.07.2024 τροχονομικοί έλεγχοι στην περιφέρεια της Κρήτης. Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 10.017 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.192 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική Ταχύτητα 167
Μη χρήση προστατευτικού κράνους 369
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 130
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 109
Στέρηση ικανότητας άδειας οδήγησης 251
Χρήση κινητού τηλεφώνου 68
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 79
Αντικανονικό προσπέρασμα 54
Αντικανονικοί ελιγμοί 118
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 45
Λοιπές παραβάσεις 1.802

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτη κατάσταση με συστημική τράπεζα – Καταγγελία για αρπαγή χρημάτων από ακατάσχετο λογαριασμό

Ανεξέλεγκτες φαίνεται λειτουργούν συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, αν λάβουμε...

Για τον Λένιν και το “Κράτος και Επανάσταση”

Της Δήμητρας Ζαχαρίκου * Το σύγχρονο ρωσικό κράτος χαρακτηρίζει το...

Ο «σωμα­το­φύλα­κας» του Αυγε­νάκη και σε υπόθεση δου­λε­μπο­ρίου

Πρόσωπα-πολυεγκληματίες αποκαλύπτονται μέσα από τη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής...