36.6 C
Chania
Sunday, July 7, 2024

Κρήτη: «Εντέλλεσθε» οδήγησε σε παραίτηση Διευθυντή Καρδιολογικής κλινικής

Ημερομηνία:

Σαν “κεραυνός” εν αιθρία έπεσε σήμερα το πρωί μία ακόμα παραίτηση γιατρού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αντιδρώντας σε «εντέλλεσθε» που έλαβε από την Διοίκηση.

Ειδικότερα ο κ. Γιάννης Ανδριώτης, Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθυντή όμως παραμένει στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως απλός γιατρός στην κλινική του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive η παραίτηση έγινε διότι υπήρξε κόντρα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για να γίνει μία εφημερία, λόγω έλλειψης ιατρών, η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη.

Ο Διοικητής, όπως αναφέρουν πηγές, πήρε τον κ. Ανδριώτη από την εφημερία του Αγίου Πνεύματος και με «εντέλλεσθε» μετέφερε την υπηρεσία για το περασμένο Σάββατο, 8 Ιουνίου, παραμονή των ευρωεκλογών.

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής εργάστηκε κανονικά το Σάββατο όμως σήμερα το πρωί μετέβη στην εργασία του όπου και υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθυντή.

Η εν λόγω παραίτηση καταδεικνύει ακόμα μία φορά τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούνται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα «εντέλλεσθε» και τις υπερεφημερίες.

Επίσης, όπως τονίζεται, αποδεικνύει πως η μόνη λύση για τα οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην Κρήτη αλλά και εν γένει στην Ελλάδα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού οι οποίες θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για να παραμείνουν οι γιατροί στο ΕΣΥ και να σταματήσει το φαινόμενο του brain drain και των αλλεπάλληλων αποχωρήσεων από τα νοσοκομεία.

Αυτό επανειλημμένα έχει τονίσει με δηλώσεις του στο Cretalive ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης. Η σκληρή αλήθεια είναι επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει προσλήψεις για θέσεις ιατρών οι οποίες καταλήγουν άγονες καθώς είναι μειωμένο το ενδιαφέρον των γιατρών για εργασία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι αυξήσεις στους μισθούς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα απέναντι και σε αυτό το φαινόμενο, σημειώνει ο κ. Μανουσάκης.

Ο κ. Γιάννης Ανδριώτης γνωστοποίησε την παραίτηση του, μέσω facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

andriotis paraitisi

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικό και το 2ο Pride στα Χανιά: “Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!” | Φωτός

Με ενθουσιασμό και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια για φοιτητές – Οι τιμές στα Χανιά και άλλες φοιτητουπόλεις

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Γιώργου Σγουράκη

Το ύστατο χαίρε είπαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024...

5 προκατ αίθουσες για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γ.Μαλανδράκη συναντήθηκε η βουλευτής Χανίων...