24.8 C
Chania
Thursday, July 4, 2024

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Τί βρήκαν οι αστυνομικοί σε 3 νομούς

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο που,  έφερε στο φως πάνω από 1.500 χασισόδεντρα και οδήγησε σε 4 συλλήψειςτριών Ελλήνων ηλικίας 43, 49 και 25 ετών αλλά και στη σύλληψη ενός άνδρα από την Αλβανία 61 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Η επιχείρηση επεκτάθηκε σε τρεις νομούς αφού έγιναν έρευνες τόσο σε χωριά του δήμου Μυλοποτάμου, του δήμου Μαλεβιζίου όσο και σε περιοχή του Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκε και χρηματικό ποσό 47.850 ευρώ.

κάνναβη επιχείρηση

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

Ολοκληρώθηκε, χθες (01.07.2024) το απόγευμα, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένα σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων (τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού) που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα (4) ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Υπηρεσίες μας.

κάνναβη επιχείρηση

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση σε δασώδη δύσβατη περιοχή του Δήμου Αποκορώνου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση φυτεία όπου καλλιεργούνταν επιμελώς 1.530 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζωθήκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκε αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη.

κάνναβη επιχείρηση

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν ταυτόχρονα συντονισμένες έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ιδιοκτησίας των ανωτέρω κατηγορουμένων σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

το χρηματικό ποσό των 47.850 ευρώ,

52 δενδρύλλια κάνναβης,

162 σπόροι κάνναβης,

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 267,4 γραμμαρίων,

1.012 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

μονόκαννο κυνηγετικό όπλο,

όπλο τύπου ρέπλικα,

5 γεμιστήρες τυφεκίου και πυροβόλου όπλου,

φλογοκρύπτη πυροβόλου όπλου (τυφεκίου)

κροτίδα με φυτίλι,

3 ζυγαριές ακριβείας,

υλικά συσκευασίας

τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις και

11 κινητές τηλεφωνικές συσκευές.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 9 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Image
κάνναβη επιχείρηση

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παθολόγος από την Πολωνία γίνεται δωρητής οργάνων στο Ηράκλειο

Γιατρός-παθολόγος Πολωνικής καταγωγής ,ο οποίος στην διάρκεια των διακοπών...

5, 6 και 7 Ιουλίου Matala Beach Festival με Μαρίνα Σάττι, Toni Sfinos, Rous, Παυλίνα Βουλγαράκη, Gemma και ελεύθερη είσοδο

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού επιστρέφει και φέτος...

Έρχεται το συνδυασμένο εμβόλιο COVID-γρίπης

Το συνδυασμένο εμβόλιο της Moderna προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τους...

Πόσους υποψήφιους προέδρους αντέχει ένα κόμμα;

Του Όμηρου Ταχμαζίδη * ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ συμπεριλάβαμε...