16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Επανεμφανίστηκε στον ασθενή στο Ρέθυμνο ο μύκητας candida auris

Ημερομηνία:

Ανησυχία επικρατεί ξανά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά την επανεμφάνιση του μύκητα candida auris στον 70χρονο ασθενή που πριν από λίγες ημέρες καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα του μύκητα στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι το μικρόβιο είχε αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και η κατάσταση της υγείας του εξελισσόταν ομαλά.

Ο ασθενής που από την πρώτη στιγμή απομονώθηκε στη ΜΕΘ, εμφάνισε ξανά συμπτώματα που έκαναν τους γιατρούς να ανησυχήσουν και οι καλλιέργειες που έγιναν έδειξαν ότι ο 70χρονος προσβλήθηκε ξανά από τον μύκητα.

Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί καλλιέργειες από επιφάνειες και άλλους ασθενείς ώστε οι γιατροί να δουν αν ο μύκητας έχει προσβάλει και άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μύκητας έκανε την εμφάνισή του και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ με έναν 64χρονο που νοσηλευόταν σε κλινική να έχει ήδη απομονωθεί.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...