Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

16.8 C
Chania
Thursday, April 24, 2025

Κρήτη: Επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για παράνομη εμπορία βεγγαλικών – Κατασχέθηκαν 2.665 κροτίδες και 820 παιδικά αθύρματα

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που υλοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης και εμπορίας βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν την Τρίτη 15 Απριλίου 2025, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, τρεις ημεδαποί — ένας 37χρονος άνδρας, μία 34χρονη γυναίκα και μία 39χρονη γυναίκα.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Το απόγευμα της Τρίτης, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου προχώρησαν σε έρευνα σε επιχείρηση που διατηρεί η 39χρονη κατηγορούμενη. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.460 κροτίδες και 820 παιδικά αθύρματα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 37χρονος και η 34χρονη. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 205 κροτίδες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη οι προανακρίσεις

Η προανάκριση για την υπόθεση του Ηρακλείου διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ για την υπόθεση του Ρεθύμνου, τις σχετικές ενέργειες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι οι σχετικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ενόψει της εορταστικής περιόδου, με στόχο την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων από την παράνομη χρήση και διακίνηση βεγγαλικών.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ