25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κρήτη: Θέλουν να χαρίσουν τα σπίτια τους στο κράτος και δεν μπορούν!

Ημερομηνία:

Για την παραχώρηση ακινήτου στο δημόσιο, χρειάζεται ειδική υπουργική απόφαση η οποία μάλιστα, πολύ δύσκολα εκδίδεται…

Θέλεις να χαρίσεις το ακίνητό σου για να γλιτώσεις από χαράτσια και φόρους; Δε θέλεις ούτε τα “καλά” της περιουσίας ούτε τα “ραβασάκια” της εφορίας; Αν νομίζεις ότι θα το χαρίσεις στο ελληνικό δημόσιο και θα ξεμπερδέψεις… πλανάσαι!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου, Κώστα Αράπογλου για την παραχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο, χρειάζεται ειδική υπουργική απόφαση η οποία, μάλιστα, δύσκολα εκδίδεται!

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο κ.Αράπογλου ανέφερε ότι ακόμη κι αν θελήσει κανείς να παραχωρήσει στο Δημόσιο ακίνητη περιουσία του για να απαλλαγεί από τη φορολογία, αυτό είναι μια δύσκολη υπόθεση! Κι αυτό γιατί απαιτείται ειδική υπουργική απόφαση που θα αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο. Σύμφωνα με τον κ.Αράπογλου, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι το κράτος θα αποδεχτεί τη δωρεά αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τα τελευταία 30 χρόνια, που ισχύει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, λιγότερες από 20 τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, κι αυτές αφορούν ακίνητα με μεγάλη αξία

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ