20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Κρήτη: Θα χάσουν σύνταξη όσοι αποκτήσουν εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ από πώληση ελαιολάδου

Ημερομηνία:

Μία μεγάλη αδικία σε βάρος των συνταξιούχων η πλειοψηφία των οποίων με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος καθώς θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος Βρούτση.

Ο νόμος αυτός θα επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, καθώς θα κληθούν σε περίπτωση που ξεπεράσουν τις 10.000 ευρώ κέρδος – (εισόδημα μείον έξοδα) προερχόμενο από αγροτικές εργασίες, θα χάσουν μέρος της σύνταξής τους!

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της ομάδας αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, για παράδειγμα, ο νόμος Βρούτση προβλέπει ότι όσοι συνταξιούχοι, πλην του ΟΓΑ, αποκτήσουν εισόδημα από πώληση ελαιολάδου που το κέρδος του θα ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το χρόνο, τότε θα χάσουν το 30% της σύνταξής τους.

Και το θέμα είναι φέτος ειδικά ακόμα πιο οξύ, με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου το οποίο πωλείται προς 5 ευρώ το κιλό. Για παράδειγμα αν κάποιος συνταξιούχος πουλήσει δύο τόνους ελαιολάδου, θα εισπράξει 10.000 ευρώ, αν προστεθεί και η επιδότηση και δεν υπάρχουν έξοδα για να μειώσουν το πλαφόν, τότε θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο νόμος επιφυλάσσει και μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη για τους συνταξιούχους που μεταξύ άλλων καλλιεργούν καθώς εκτός από το 30% της σύνταξης που θα χάσουν θα κληθούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό των 120 ευρώ στον ΕΦΚΑ για έναν ολόκληρο χρόνο!

Πρόκειται για μία σημαντική επιβάρυνση σε βάρος των συνταξιούχων που μεταξύ άλλων ασχολούνται με τις καλλιέργειες και υπάρχει ανησυχία ότι όλο αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον της καλλιέργειας, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερωνυμάκης και συμπλήρωσε ότι “το συντονιστικό όργανο των παραγωγών θα δώσει αγώνα προκειμένου να αποτραπεί και να αλλάξει αυτός ο κατάπτυστος νόμος που μόνο προβλήματα προκαλεί στους ανθρώπους που ασχολούνται με την καλλιέργεια“.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...