18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Κρήτη: Κάθε μέρα διένυε 35 χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο – Μπήκε πρώτος στη Γεωπονική!

Ημερομηνία:

Η περίπτωση του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και θυμίζει τις αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκονταν αντιμέτωποι μαθητές πολύ περασμένων δεκαετιών, όταν προσπαθούσαν να μάθουν γράμματα… Ο λόγος για τον Γιώργο Βρυγιωνάκη από τον Άγιο Νικόλαο, τον πρώτο των πρώτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς με τις επιδόσεις του στις πανελλήνιες κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18.620 μόρια.

Η πρωτιά αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωτοετή πλέον φοιτητή και την οικογένειά του, καθώς ο Γιώργος δεν φοιτούσε στο ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου, αλλά στο 1ο ΕΠΑΛ της Ιεράπετρας, δεδομένου ότι η ειδικότητα της γεωπονίας που ήθελε να ακολουθήσει δεν λειτουργούσε στο Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης του.

Έτσι, ο μαθητής, για δύο ολόκληρα χρόνια διένυε καθημερινά απόσταση 35 περίπου χιλιομέτρων, από τον Άγιο Νικόλαο στην Ιεράπετρα προκειμένου να πάει στο σχολείο και να παρακολουθεί τα μαθήματά του, μετακινούμενος με το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ο Γιώργος δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, με την πρωτιά του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αφού τα όνειρά του γίνονται πλέον πραγματικότητα.

cretapost.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης

Μήνυμα προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κρήτης...

Προτιμούν να μη βγουν στη σύνταξη, παρά να ρυθμίσουν τα χρέη τους

Χαμηλή είναι η ανταπόκριση των ασφαλισμένων στη ρύθμιση που...

Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασίες αλλά προγραμματικές, όχι παρασκηνιακές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους παραδέχθηκε την δυσκολία...