26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Κρήτη: Καθαρίζουν την πανίδα μαζί με τα καλάμια – Καταγγελίες για οικολογική καταστροφή

Ημερομηνία:

Παρά τους αυστηρούς όρους και κανόνες  που υπάρχουν από την πλευρά της Περιφέρειας  Κρήτης αναφορικά με το καθάρισμα των καλαμιών που φυτρώνουν από τα μπάζα που κάποιοι αφήνουν σε ρέματα,  ορισμένοι φαίνεται πως εξακολουθούν να κάνουν τη … δουλειά τους ανενόχλητοι, εξοντώνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους!

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη περιοχή της Φιλοθέης, μία μπουλντόζα το πρωί της Τετάρτης  καθάρισε ένα ρέμα στο οποίο είχαν φυτρώσει καλάμια. Δεν το έκανε όμως, σύμφωνα με πολίτες, με τον σωστό τρόπο. Η διαδικασία αυτή σύμφωνα και με προκήρυξη της Περιφέρειας, που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2013, προβλέπει ότι τα μηχανήματα που θα επιλέγονται για να καθαριστούν οι χώροι αυτοί θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην καταστρέφουν την χλωρίδα και την πανίδα.

Χθες το πρωί κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να αποτελεί κανόνας για αυτούς που επέλεξαν να καθαρίσουν το ρέμα στη περιοχή της Φιλοθέης, στο δρόμο προς το νέο κοιμητήριο Ηρακλείου. Το θέαμα δεν άρεσε σε κανέναν πολίτη που περνούσε από το σημείο. Να καθαριστεί  ο χώρος, λένε χαρακτηριστικά, αλλά να μην ξεπαστρέψουμε τον κάθε ζωντανό οργανισμό που ζει σε αυτούς, καταλήγουν.

Οι οικολόγοι εφιστούν σε κάθε περίπτωση τη προσοχή στην Περιφέρεια Κρήτης και ζητούν αυτές οι διαδικασίες να γίνονται χωρίς καμία συνέπεια για την χλωρίδα και την πανίδα.

Τα παραδείγματα τέτοιων καταστάσεων είναι πάρα πολλά λέει στο prismanews o κ. Καλούστ Παραγκαμιάν , βιολόγος – ερευνητής της WWF στην Ελλάδα. Στα Χανιά αυτό συμβαίνει κατά κόρων με αποτέλεσμα να ισοπεδώνουν κάθε ζωντανό οργανισμό. Δυστυχώς δεν υπάρει πρόληψη από την πολιτεία έτσι ώστε να μην ρυπαίνουν οι πολίτες τους χώρους αυτούς ωστόσο χρέος της πολιτείας να τιμωρεί αυτούς που ρυπαίνουν το περιβάλλον, καταλήγει ο κ. Παραγκαμιάν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...