16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Κρήτη: Καινοτόμα συνεργασία για την αξιοποίηση των ορεινών περιοχών

Ημερομηνία:

Τη σημασία της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας των ορεινών περιοχών της Κρήτης επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου EUROMONTANA για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ορεινές περιοχές στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MOVING – Horizon 2020.

Το MOVING αφορά την αξιοποίηση των ορεινών περιοχών μέσω της διασύνδεσης και της πράσινης ανάπτυξης. Στόχος του είναι η οικοδόμηση ικανοτήτων και η από κοινού ανάπτυξη πολιτικών στην Ευρώπη για τον καθορισμό νέων ή αναβαθμισμένων Αλυσίδων Αξίας που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων πάνω στην επιλογή αλυσίδων αξίας οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και στη διασυνδεσιμότητα τους έχοντας ως στοιχείο την καινοτομία.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν αλυσίδες οι οποίες πληρούν τα κριτήρια ώστε να προταθούν στον επικεφαλής εταίρο για αξιολόγηση, ενώ θα πραγματοποιηθούν μετέπειτα συναντήσεις και με άλλους φορείς προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του έργου, προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί ουσιαστικά από τα αποτελέσματά του. Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και από τους δύο εταίρους προϋποθέτουν στενή αλληλεπίδραση με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και συμμετοχή τους προκειμένου να προσδιοριστούν οι στόχοι και επιδιώξεις για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικοοικονομικό και φυσικό περιβάλλον.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Όσο λιγότερες αναστολές, τόσο ανεβαίνεις στην ιεραρχία”

Τα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων στις οποίες προχώρησαν οι...

Ινστιτούτο Τσίπρα για την Οικονομία: Καταρρίπτεται ο μύθος του success story την περίοδο 2019 – 2024

To Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει την 1η έκδοση της περιοδικής σειράς FLASH...