Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

17.9 C
Chania
Friday, March 28, 2025

Κρήτη: Και η ιδιοκτησία γης των επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ, στα χέρια του ξένου fund! – Υπό ομηροί 2.000 επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Σε καθεστώς απόλυτης ομηρίας βρίσκονται περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις 24 Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας ανάμεσά τους και του Ηρακλείου, μετά την μεταφορά της διαχείρισης των περιοχών σε ξένο fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν, όπως αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη 101.5 και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Και ενώ το τοπίο γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων ήταν θολό, οι νεότερες αποκαλύψεις καθιστούν τα πράγματα πολύ πιο σοβαρά.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις 24 ΒΙ.ΠΕ, Πέτρος Μαντάς, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος 4982/2022 όχι μόνο κρατά θολό το τοπίο γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά διευκρινίζει ότι η ιδιοκτησία γης που βρίσκονται οι επιχειρήσεις μεταφέρεται στο ξένο fund!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιδιοκτησιακό περνά ξεκάθαρα στα χέρια του ξένου επενδυτή και περιέγραψε ότι οι 2000 βιομηχανικές επιχειρήσεις είχαν αγοράσει τη γη όπως προέβλεπε η ελληνική νομοθεσία ωστόσο με τον νέο νόμο αυτή περνά στα χέρια του ξένου ιδιώτη.

Στην ερώτηση για πόσο διάστημα έγινε η παραχώρηση της διαχείρισης ο κ. Μαντάς, απάντησε ότι αυτό έγινε εις το διηνεκές.

Οι επιχειρηματίες σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο Ηράκλειο που είναι εγκατεστημένοι στην Βιομηχανική Περιοχή βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ομηρίας καθώς δεν μπορούν πλέον να κάνουν την παραμικρή κίνηση εάν νωρίτερα δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη fund.

Δεν μπορούν δηλαδή ακόμα ούτε να μεταβιβάσουν μετοχές στα παιδιά τους αλλά ούτε να προχωρήσουν στην επέκταση της επιχείρησης. Επί της ουσίας, όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς, ο νέος νόμος ακυρώνει όλα τα συμβόλαια των ιδιοκτητών εγκατεστημένων μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε ενοικιαστές στην πράξη δεν μπορούν να έχουν απρόσκοπτη χρήση των ιδιοκτησιών τους.

“Η πολιτεία συστηματικά μας αγνοεί και μας λοιδορεί, αναφέρει ο κ. Μαντάς και συμπληρώνει πώς μέχρι να παρέμβει η πολιτεία θα είναι αργά και αυτό διότι η καθημερινά συντελούνται απίστευτες καταστάσεις που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των εγκατεστημένων επιχειρηματιών

Τέλος, τόνισε ότι οι επιχειρηματίες των Βιομηχανικών Περιοχών βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ομηρίας και κάλεσε την πολιτεία να λάβει άμεσα τα μέτρα της.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εύθυμο διήγημα στη διάλεκτο τση Δυτικής Κρήτης: “Να ‘χαμε σύντεκνε μια σφίγγα στο μ πόρο ‘τση Βουλή΅”

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη Η ΚΑΔΜΕΙΑ ΣΦΙΓΞ «Περί της Καδμείας Σφιγγός λέγουσιν,...

Αγώνας οικογένειας στον Αποκόρωνα να σώσει την πρώτη μοναδική κατοικία της

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Εφετείο Χανίων...