11.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Κρήτη: Καμία μέριμνα για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των σχολείων του ΟΑΕΔ

Ημερομηνία:

Με 100 έως 200 ευρώ ζουν οι επαγγελματίες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του ΟΑΕΔ αυτές τις δύσκολες μέρες, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές από το Σύλλογο Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ ΤΕΕ (ΕΠΑ.Σ ΙΕΚ) ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί – ιδιώτες, είναι αυτοί που έχουν σαν δευτερεύουσα εργασία την εκπαίδευση με 6 εκπαιδευτικές ώρες εβδομαδιαία το μέγιστο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, μετά την αναστολή στη βασική τους εργασίας στις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν ως επαγγελματίες πχ. μάγειρας που έκλεισε το εστιατόριο οπού εργαζόταν με πλήρες ωράριο, εάν διδάσκει ακόμη και 6 ώρες εβδομαδιαία, καλείται να ζήσει τη οικογένεια του με 200 ευρώ μηνιαία.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με 2-3 ώρες την εβδομάδα που ζώντας αυτή την αδικία δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα των 800 ευρώ, αφού φαίνονται στο σύστημα «Εργάνη» ως εργαζόμενοι! Οπότε κάνοντας την αίτηση στο employees.yeka.gr, τους απορρίπτει αναφέροντας πως “υπάρχει ενεργή πρόσληψη”», αναφέρει ο Σύλλογος, ζητώντας ουσιαστικά μέριμνα και για αυτούς τους εργαζομένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί – ιδιώτες, είναι αυτοί που έχουν σαν δευτερεύουσα εργασία την εκπαίδευση με 6 εκπαιδευτικές ώρες εβδομαδιαία το μέγιστο.

Μετά την αναστολή στη βασική τους εργασία στις επιχειρήσεις όπου εργάζονταν ως επαγγελματίες πχ. μάγειρας που έκλεισε το εστιατόριο οπού εργαζόταν με πλήρες ωράριο, εάν διδάσκει ακόμη και 6 ώρες εβδομαδιαία, καλείται να ζήσει τη οικογένεια του  με 200 ευρώ μηνιαία.

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί με 2-3 ώρες την εβδομάδα που ζώντας αυτή την αδικία δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα των 800 ευρώ, αφού φαίνονται στο σύστημα «Εργάνη» ως εργαζόμενοι! Οπότε κάνοντας την αίτηση στο employees.yeka.gr, τους απορρίπτει αναφέροντας πως «υπάρχει ενεργή πρόσληψη».

efsyn.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ