13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: Καταγγέλουν την απόλυση προέδρου σωματείου από ξενοδοχείο συμφεροντων βουλευτή του ΜεΡΑ25

Ημερομηνία:

Την απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας αλλά και άλλων εργαζόμενων από ξενοδοχείο συμφερόντων βουλευτή του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη καταγγέλει το Συνδικατο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Το Συνδικάτο μας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις απολύσεις από γνωστό ξενοδοχείο συμφερόντων βουλευτή του ΜεΡΑ25, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας. Η εργοδοσία του κατά τ’ άλλα «αριστερού» βουλευτή του ΜεΡΑ25 ενισχύει την επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ να χτυπήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, να ξεμπερδεύει με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες από την εργατική τάξη.

Ο κλάδος του Τουρισμού είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σημαίνει η «ανάπτυξη» που μας λένε όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Για τους εργαζόμενους δουλειά μέχρι εξάντλησης, μισθοί πείνας, τρομοκρατία και για τα αφεντικά λεφτά με το τσουβάλι και ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις. Αντίστοιχη κατάσταση βιώνουμε και στον κλάδο των Τροφίμων-Ποτών που είναι άρρηκτα δεμένος με τον Τουρισμό.

Το Συνδικάτο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία, επίθεση στη συνδικαλιστική οργάνωση, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Έχουμε ήδη 2 απολύσεις μελών του ΔΣ μας, παρά το μικρό διάστημα ύπαρξης του Συνδικάτου μας. Ξέρουμε λοιπόν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣωματείουΜαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας και όλων των υπόλοιπωναπολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστεί τοδικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό καιστον επισιτισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...