16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Κινητοποιήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις βάσεις

Ημερομηνία:

Πικετοφορία ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και “τις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της”, πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο, μέλη της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθύνθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πλατιά ενημέρωση στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης από νωρίς το απόγευμα.

Συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία κυριάρχησαν στην κινητοποίηση, διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεση του λαού στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν τεράστιες ευθύνες που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ και προτίθεται: «Καταδικάζουμε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία».

«Πρέπει τώρα να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική και η πολιτικής εμπλοκής της Κυβέρνησης, να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις, η Βάση της Σούδας. Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μηχανοκίνητη πορεία

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ενώ στη μηχανοκίνητη πορεία που ακολούθησε, ακούστηκαν συνθήματα, αντιπολεμικά τραγούδια και κορναρίσματα.

Στο μήνυμά του, ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, κατήγγειλε την κυβέρνηση «για τη συμμετοχή της στους νέους ακόμα πιο επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα το λαό μας σε στόχο αντιποίνων».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...