16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Κολυμπούσε για πολλές ώρες μέσα στην τρικυμία με πρωτοφανές σθένος και ψυχική δύναμη για να σώσει τη σύντροφό του

Ημερομηνία:

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σωτηρία του ζευγαριού, του 44χρονου πιλότου και της 39χρονης συντρόφου του από τη Γερμανία, οι οποίοι κινδύνευσαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Νότιας Κρήτης.

Λιμενικοί, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες αλλά και οι μοναχοί της Μονής Κουδουμά κάνουν λόγο για πραγματικό θαύμα, αφού ο 44χρονος άνδρας που κατάγεται από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ζει μόνιμα στη Γερμανία κολύμπησε με πρωτοφανές σθένος και ψυχική δύναμη για πολλές ώρες μέσα στην τρικυμία, μέχρι τη Μονή Κουδουμά, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφό του.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Αρχικά μεταφέρθηκε ο 44χρονος που κατάφερε με υπεράνθρωπο τρόπο να κολυμπήσει μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα με τα τεράστια κύματα, από τη σπηλιά κοντά στις Τρεις Εκκλησιές όπου είχε βρει καταφύγιο η σύντροφός του και να φτάσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά για να ζητήσει βοήθεια. Αμέσως μετά, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε την 39χρονη στο σημείο όπου υπέδειξε ο σύντροφός της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και εκείνη στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Και οι δύο δέχθηκαν τις φροντίδες των γιατρών και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έχει υποστεί υποθερμία ενώ η γυναίκα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Κολυμπούσε και ξαπόσταινε στα βράχια για να μη χάσει τις δυνάμεις του!

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης μάχης του με τα κύματα ο 44χρονος πιλότος το μόνο που είχε στο νου του ήταν να κρατήσει τις δυνάμεις του ώστε να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, κολυμπούσε μέσα στην τρικυμία και κάθε τόσο κρατιόταν από τα βράχια για να μη λυγίσει, να ανακτήσει την αντοχή του και να συνεχίσει την υπερπροσπάθεια μέχρι τη σωτηρία. Όταν πια έφτασε εξαντλημένος στη Μονή Κουδουμά, οι μοναχοί με συγκίνηση τον άκουσα να διηγείται την απίστευτη, θαρραλέα απόφασή του να βγει στην τρικυμισμένη θάλασσα.

Όπως έχει γράψει το cretalive, το ζευγάρι που έκανε τις διακοπές του στον Λέντα νοίκιασε σκάφος για βαρκάδα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Κάτοικοι της περιοχής που είδαν αργότερα τη βάρκα από μακριά να παρασέρνεται από τα κύματα πίστεψαν ότι είχε λυθεί και είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα αδυνατώντας να πιστέψουν ότι υπήρχαν άνθρωποι που κινδύνευαν.

Η βόλτα του ζευγαριού γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς η σφοδρή θαλασσοταραχή παράσερνε το σκάφος το οποίο ανατράπηκε. Παλεύοντας με τα κύματα βρήκαν καταφύγιο στη σπηλιά κοντά στις Τρεις Εκκλησιές. Το πρωί ο 44χρονος πήρε την παράτολμη απόφαση να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά ζητώντας βοήθεια για τη διάσωση της 39χρονης συντρόφου του.

Βίντεο σχετικά με τη στηλιά στις Τρεις Εκκλησιές:

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...