15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: Κρατούμενοι φυλακών ζητούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Το αίτημα δυο τουλάχιστον κρατουμένων, να ταξιδέψουν στην Ουκρανία και να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού, έχει καταγραφεί από την κοινωνική υπηρεσία του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι συγκεκριμένοι τρόφιμοι εκδήλωσαν με επίσημο τρόπο την πρόθεση τους να ταξιδέψουν στην εμπόλεμη ζώνη και να ταχθούν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού.

«Θέλουμε να πάμε στην Ουκρανία, να τοποθετήσουμε την σημαία της Κρήτης με τον γαλανόλευκο σταυρό στην μέση ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό» λέει στο protothema.gr ο ένας εκ των δύο. «Και να πολεμήσουμε μαζί τους. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα γυρίσουμε ζωντανοί ή νεκροί» προσθέτει. Αν και γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αυτό που μετράει, συνεχίζει ο κρατούμενος, είναι να περάσει παντού το μήνυμα, πως οι Έλληνες ήταν πάντα στο πλευρό του αμυνόμενου και ποτέ δίπλα στον εισβολέα.

Την ίδια στιγμή μια πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Χανίων που αριθμεί περίπου 100 κρατούμενους, Έλληνες στη πλειονότητα τους, ζήτησε από τον διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, Γιώργο Κονταξάκη, να δοθεί συμβολικά το συσσίτιο μιας μέρας στις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου και να σταλεί με κάποιο τρόπο ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό, είτε σε φάρμακα, είτε σε τρόφιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...