Επίσκεψη από τον Πρόξενο της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα κ. Bishwagith Paul πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στην Ιεράπετρα.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο Πρόξενος από κοντά για τα δεδομένα που υπάρχουν στην αγροτική περιοχή της Ιεράπετρας αναφορικά με το θέμα της έλλειψης εργατών γης.
Κατά την σύσκεψη, ο κ. Bishwagith Paul ενημερώθηκε για τα γραφειοκρατικά κολλήματα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργατικού δυναμικού για τον πρωτογενή κλάδο ενώ ο ίδιος με τη σειρά του ενημέρωσε για αντίστοιχες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του Μπαγκλαντές και για την προσπάθεια συνεργασίας με το Υπουργείο Μεταναστεύσεις στην Ελλάδα.
«Δυστυχώς κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων ήταν η απροθυμία από την Ελληνική κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που σίγουρα θα κλονίσει την τοπική και εθνική οικονομία τους επόμενους μήνες. Η ευθύνη για αυτό θα είναι αποκλειστικά της Πολιτείας», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.
Όπως είναι γνωστό έχει υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας από τον περασμένο Φεβρουάριο, μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές, για την κάλυψη αναγκών της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με εποχικούς εργαζόμενους. Η συμφωνία θα επέτρεπε την έκδοση 4.000 αδειών ανά έτος μέσα σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, σε πολίτες Μπαγκλαντές που έχουν σύμβαση εποχικής εργασίας με εργοδότες στην Ελλάδα.
Η όλη διαδικασία θα γινόταν μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας. Αλλά η χώρα μας δεν έχει πρεσβεία στην πρωτεύουσα Ντάκα. Η κοντινότερη Ελληνική Πρεσβεία είναι στο Νέο Δελχί, όμως λόγω έλλειψης προσωπικού η πρεσβεία μας στην Ινδία δεν κλείνει ραντεβού με εργάτες.
Από την πλευρά του, ο Πρόξενος του Μπαγκλαντές δήλωσε ότι η χώρα του διαθέτει κτίριο για να πάει το ελληνικό κράτος τους διπλωματικούς υπαλλήλους για να προχωρήσει την όλη διαδικασία αλλά δεν έχει πάρει κάποια απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως τόνισε ο κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης, «το μνημόνιο συνεργασίας αν εφαρμοστεί δεν θα χρειάζεται άδεια εισόδου. Επίσης ζητάμε από το υπουργείο αν δεν μπορει να διαθέσει διπλωματικούς υπαλλήλους να δώσει τη δυνατότητα σε πιστοποιημένο ιδιώτη (όπως ήδη συμβαίνει σε κάποιες χώρες για τουριστική βίζα) για να αναλάβει την έκδοση βίζας εργασίας στο Μπαγκλαντές. Τα προβλήματα με τους εργάτες γης όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται και αρχίζουν να μην συγκομίζονται προϊόντα στα χωράφια. Η καθυστέρηση του ελληνικού κράτους να δώσει λύσεις δημιουργεί μεγάλες ζημιές στους παραγωγούς. Η ευθύνη για αυτό θα είναι αποκλειστικά της Πολιτείας».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.