13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Κρήτη: “Μαύροι” για την οδική ασφάλεια, οι πρώτοι μήνες του 2021 παρά τα περιοριστικά μέτρα

Ημερομηνία:

Με τους χειρότερους οιωνούς κυλά το 2021, σε ο,τι έχει να κάνει με τα τροχαία δυστυχήματα: Πέρυσι, το αντίστοιχο διάστημα οι νεκροί στην άσφαλτο ήταν μόλις… 2, καθότι βρισκόμασταν σε πραγματικό lockdown – κι όχι υποτυπώδες όπως το φετινό – άρα, οι μετακινήσεις ήταν περιορισμένες στις απολύτως απαραίτητες.

Εφέτος, όμως, βαδίζοντας για τον 5ο μήνα του χρόνου, οι νεκροί της ασφάλτου τετραπλασιάστηκαν: Φτάσαμε τους οκτώ. Η αύξηση των θανάτων κατά 300% συνιστά σκέτη “τραγικότητα”, όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

“Δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο, σίγουρα στην Ελλάδα πουθενά. Ξαναγυρνάμε σε παλαιότερες εποχές, του 2018-2019, κι αυτό με φοβίζει” παρατήρησε, διαπιστώνοντας πως μάλλον ήταν “συγκυριακό” το ότι πηγαίναμε κάπως καλύτερα από το καλοκαίρι του 2019 κι έπειτα.

“Αν κάνεις κάτι με τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατο να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα” είπε, κατακεραυνώνοντας την κάκιστη νοοτροπία που έχουμε συνολικά ως νησί, μπροστά από το τιμόνι – χώρια από το κακό και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

Ο κ. Λιονάκης, παράλληλα, τοποθετήθηκε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κνωσού, βλέποντάς τες – κατ’ αρχήν – με θετικό μάτι. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που τον προβληματίζουν, ωστόσο τα νέα δεδομένα φέρνουν μαζί τους δυνατότητες που μπορούν να λειτουργήσουν άριστα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται διαβουλεύσεις, για να πρυτανεύει πάντα το γενικό καλό. Μάλιστα, ανέφερε ότι σήμερα μετά τις 11 είχε προγραμματιστεί συζήτηση με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Γιάννη Αναστασάκη και της τροχαίας, για το κομμάτι από την γέφυρα της Κνωσού έως την Παρασκευοπούλου.

Με το σωστό “πάντρεμα”, την τήρηση των κανόνων και την εξυπηρέτηση (επαγγελματικών) δραστηριοτήτων, θα επιτευχθεί μία ροή “καταπληκτική” υποστήριξε ο κ. Λιονάκης.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...