17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Μεγάλη ανησυχία τουριστικών φορέων λόγω του μεγάλου αριθμου κρουσματων – “Απαράδεκτος ο τρόπος που άνοιξε η εστίαση”

Ημερομηνία:

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους τουριστικούς φορείς της Κρήτης η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 125 νέες μολύνσεις από τον ιό με τον πρόεδρο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλατάκη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν δεν γίνουμε «πράσινος» προορισμός δεν θα υπάρξουν και τουρίστες.

«Εάν δεν γίνουμε πράσινος προορισμός δεν βλέπω να έρχονται ικανοποιητικές κρατήσεις. Αν δεν γίνει αυτό θα είναι καταστροφή. Όταν βλέπω 125 κρούσματα καταλαβαίνεται ότι ανησυχώ. Βλέπω ότι το άνοιγμα της εστίασης και ο τρόπος με τον οποίον τον έχουμε εκλάβει είναι απαράδεκτος.

Άνθρωποι έχουν πετάξει τις μάσκες, δεν τηρούν τις αποστάσεις λες και δεν υπάρχει ιός. Ο ιός όμως είναι εδώ, παραμονεύει και μέχρι να εμβολιαστούμε θα πρέπει να προσέχουμε. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό δεν θα έχουμε τουρίστες. Ήλπιζα ότι αυτός ο αριθμός θα είχε μία σταδιακή μείωση ώστε να φτάσουμε στα κρούσματα κάτω των 50 που είναι και το ζητούμενο. Με 125 κρούσματα πάμε πάλι πίσω», τόνισε μιλώντας στο cretapost.gr ο κ. Βλατάκης ενώ παράλληλα εξήγησε πως ο τουρίστας επιλέγει για τις διακοπές του την ασφάλεια του «πράσινου» προορισμού.

Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι στο 10% με 15% σε σχέση με αυτές του 2019. Περιμένουμε και ελπίζουμε όπως δείχνουν τα στοιχεία από τον κ. Τζανάκη και άλλους επιστήμονες ότι μέχρι την 1η εβδομάδα του Ιουνίου θα έχουμε μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Αυτό βέβαια μόνο αν γίνουμε πράσινος προορισμός», επεσήμανε ο κ. Βλατάκης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...