15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Με καρδιολογικά προβλήματα οι περισσότεροι ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία

Ημερομηνία:

Την ώρα που τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν με σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με υποστελέχωση προσωπικού, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά είναι χιλιάδες με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές καθημερινά να δίνουν έναν αγώνα μάχης για να ελέγξουν την κατάσταση.

Σε επίπεδο Κρήτης και σύμφωνα με τα στοιχεία από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στα νοσοκομεία του νησιού αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 1.607 ασθενείς εκ των οποίων οι 32 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (όχι αυτές που έχουν να κάνουν με τον covid – 19).

Πρώτο στη λίστα νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου νοσηλεύονται συνολικά 650 ασθενείς και ακολουθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με 438.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι το Βενιζέλειο με 268 άτομα να νοσηλεύονται συνολικά ενώ ακολουθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Όσον αφορά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 11 άτομα νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, 9 στο Βενιζέλειο, 5 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο και 6 στον Άγιο Νικόλαο.

Πολλοί ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα στα μεγάλα νοσοκομεία

Ενδιαφέρον την ίδια ώρα παρουσιάζει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ασθενών στα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης, νοσηλεύονται με καρδιολογικά προβλήματα αφού η καρδιολογική Κλινική σε ΠΑΓΝΗΒενιζέλειο και Νοσοκομείο Χανίων, παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 48 ασθενείς ενώ στο Βενιζέλειο 28.

Τέλος στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται 19 ασθενείς.

Αμέσως μετά τις καρδιολογικές κλινικές που φιλοξενούν ένα μεγάλο μέρος των ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης, ακολουθούν οι Παθολογικές και Χειρουργικές Κλινικές.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...