ΤΟΠΙΚΑ

Κρήτη: Μπαίνει Δεκέμβριος και υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία

Απίστευτο αλλά αληθινό… Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, και τα κενά στα σχολεία του Ηρακλείου – αλλά και άλλων περιοχών της Κρήτης – είναι μία θλιβερή πραγματικότητα!

Περίπου τρεις μήνες μετά το πρώτο «κουδούνι» κι ενώ η σχολική κοινότητα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές, υπάρχουν μαθητές που δεν έκαναν ούτε μία ώρα μάθημα σε βασικές ειδικότητες!

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γυμνασίου Μελεσσών, όπου οι μαθητές έχασαν πολύτιμο χρόνο στο μάθημα των Μαθηματικών, αφού καθηγητής δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα … Λάβρος ήταν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου, με παρέμβασή της, στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Όπως περιέγραψε, ενώ σε μερικές ώρες αποχαιρετούμε κι επίσημα το Νοέμβριο, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα μαθηματικός στο σχολείο δεν υπάρχει.

Από την πλευρά του, πάντως, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης, διαβεβαίωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα τα κενά θα καλυφθούν καθώς σήμερα αναμένονται οι σχετικές προσλήψεις.

Ωστόσο, δεν είναι μόνον το Γυμνάσιο Μελεσσών. Όπως είπε ο κ. Τερζάκης, προβλήματα με κενά σε βασικές ειδικότητες υπάρχουν και σε τρία σχολεία στις Μοίρες, στο Ζαρό αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Οι ελλείψεις εστιάζονται, κυρίως, σε μαθηματικούς και φιλολόγους, αλλά και στα ΕΠΑΛ. Για όλα αυτά τα κενά πάντως, υπήρξε η δέσμευση ότι εντός των ημερών θα δοθεί λύση. Απομένει όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες…

ekriti.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του…

4 hours ago

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί της Καλυψούς, την ακριτική Γαύδο, προκηρύσσει τους…

5 hours ago

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του…

5 hours ago

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό…

5 hours ago

Οι Έλληνες της ηλικιακής ομάδας 25 – 34 είναι οι πιο πιεσμένοι οικονομικά στην ευρωζώνη – Ζουν στα παιδικά τους δωμάτια

Το ποσοστό των εργαζόμενων νέων που ζουν με τους γονείς τους στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια,…

5 hours ago

ChatGPT-4ο: Επανάσταση στο AI – Τι υπόσχεται το νέο μοντέλο

Τη χρήση του δημοφιλούς chatbot της, ChatGPT, επεκτείνει η OpenAI λανσάροντας ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται…

6 hours ago

This website uses cookies.