20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Κρήτη: Μπαίνει Δεκέμβριος και υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία

Ημερομηνία:

Απίστευτο αλλά αληθινό… Περίπου τρεις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, και τα κενά στα σχολεία του Ηρακλείου – αλλά και άλλων περιοχών της Κρήτης – είναι μία θλιβερή πραγματικότητα!

Περίπου τρεις μήνες μετά το πρώτο «κουδούνι» κι ενώ η σχολική κοινότητα έχει μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές, υπάρχουν μαθητές που δεν έκαναν ούτε μία ώρα μάθημα σε βασικές ειδικότητες!

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γυμνασίου Μελεσσών, όπου οι μαθητές έχασαν πολύτιμο χρόνο στο μάθημα των Μαθηματικών, αφού καθηγητής δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα … Λάβρος ήταν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου, με παρέμβασή της, στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Όπως περιέγραψε, ενώ σε μερικές ώρες αποχαιρετούμε κι επίσημα το Νοέμβριο, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα μαθηματικός στο σχολείο δεν υπάρχει.

Από την πλευρά του, πάντως, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης, διαβεβαίωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα τα κενά θα καλυφθούν καθώς σήμερα αναμένονται οι σχετικές προσλήψεις.

Ωστόσο, δεν είναι μόνον το Γυμνάσιο Μελεσσών. Όπως είπε ο κ. Τερζάκης, προβλήματα με κενά σε βασικές ειδικότητες υπάρχουν και σε τρία σχολεία στις Μοίρες, στο Ζαρό αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Οι ελλείψεις εστιάζονται, κυρίως, σε μαθηματικούς και φιλολόγους, αλλά και στα ΕΠΑΛ. Για όλα αυτά τα κενά πάντως, υπήρξε η δέσμευση ότι εντός των ημερών θα δοθεί λύση. Απομένει όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες…

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...