21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κρήτη: Νέα αναβολή για τα 400 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Ημερομηνία:

Νέα αναστολή στην εκτέλεση των τελεσίδικων πρωτόκολλων κατεδάφισης προκλητικών αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες της Κρήτης, δίνεται μέσα από την προσθήκη τροπολογίας σε νόμο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, με την οποία «παγώνει» η υλοποίηση τους ως τις 31 Μαρτίου 2023.

Όπως είναι γνωστό στο τέλος Οκτωβρίου έληξε η προηγούμενη αναστολή που είχε δοθεί και τώρα δίδεται μια ακόμα τρίμηνη παράταση, με βάση την οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο αυθαίρετες κατασκευές και κτίσματα για τα οποία έχουν εκδοθεί 400 πρωτόκολλα κατεδάφισης σε όλο το νησί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να τελεσιδικήσουν τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί, χρειάστηκε να κλείσει ένας δεκαπενταετής κύκλος προσφυγών, οι οποίες απορρίφθηκαν από τα αρμόδια δικαστήρια.

Ωστόσο όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την εκτέλεση των κατεδαφίσεων, οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν ήταν τόσο έντονες που αποδείχτηκαν ισχυρότερες και από την εφαρμογή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια διαδικασία αναβολών όπου η μία διαδέχεται την άλλη.

Αυτή τη φορά η αναστολή στις κατεδαφίσεις έρχεται με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρήτης με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης: Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας» το οποίο ψηφίστηκε.

Σε άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται χωρίς καμία συμπληρωματική τεκμηρίωση ότι «αναστέλλεται μέχρι τις 31.3.2023 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται πριν τις 9.3.2021, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.»

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...