25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κρήτη: Ναζιστική πρόκληση με βανδαλισμό μνημείου του ΔΣΕ | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο που είχε τοποθετήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα έξω από την Κρίτσα ως τιμή ένδειξης στην ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Ανατολικής Κρήτης, βάφοντας με σπρέι σβάστικες και αντικομμουνιστικά μηνύματα.

 

Οι βάνδαλοι έβαψαν με σπρέι πάνω στο μνημείο σβάστικες, σήματα των SS και βρισιές. Σημειώνεται πως το μνημείο είχε τοποθετηθεί τον Ιούνιο του 2016 για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ ως ένδειξη τιμής στην ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Ανατολικής Κρήτης, έξω από την Κριτσάς τον δρόμο για το Οροπέδιο Καθαρού.

«Τιμή και δόξα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Στον τόπο αυτό, στη θέση Σκοτεινά Λακκάκια, συγκροτήθηκε το 1947 ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας Ανατολικής Κρήτης, με καπετάνιο τον Γιάννη Ποδιά» ήταν οι λιγοστές λέξεις που είχαν χαραχτεί στην πλάκα του μνημείου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το tvxs από το fonien.gr .

με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από το fonien.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ