14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Νεκρός ο 50χρονος οικοδόμος που έπεσε από καμπαναριό εκκλησίας

Ημερομηνία:

Με τον χειρότερο τρόπο εξελίχθηκε τελικά ο σοβαρός τραυματισμός ενός 50χρονου οικοδόμου, ο οποίος κατέληξε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο 50χρονος έπεσε από ύψος 5 μέτρων όταν εκτελούσε εργασίες για το μεροκάματο στις Μοίρες και συγκεκριμένα στο καμπαναριό του Αγ. Νεκταρίου.

Έφερε βαριά τραύματα στην σπονδυλική στήλη ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι χτυπήθηκε από ρεύμα όταν έπεσε από την σκαλωσιά.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 50χρονο πατέρα δύο παιδιών στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, δυστυχώς όμως ο άτυχος εργάτης δεν τα κατάφερε.

ΕΚΗ: Έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Για το εργατικό ατύχημα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αναφέροντας: “Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για μία ακόμα φορά καταγγέλλει τη έλλειψη μέτρων ασφαλείας, αλλά και την έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που επέφερε τον σοβαρό τραυματισμό ενός αλλοδαπού άντρα.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί το σοβαρό αυτό εργατικό ατύχημα, καθώς και την εξέλιξη της υγείας του αλλοδαπού εργάτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θύμα είναι ένας άντρας, περίπου 50 ετών, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έπεσε από σκαλωσιά κατά την διάρκεια εργασιών, που εκτελούσε στο καμπαναριό του Αγ. Νεκταρίου, στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο εργάτη σε σοβαρή κατάσταση και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε εξέταση στον αξονικό τομογράφο.

Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση του μηχανισμού ελέγχων του ΣΕΠΕ με προσωπικό για την διεξαγωγή ελέγχων και την επιβολή αυστηρών προστίμων σε όλους αυτούς, που παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων”

neakriti.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...