16.8 C
Chania
Saturday, October 26, 2024

Κρήτη: Νοσηλεύτρια με covid σε νυχτερινή βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού

Ημερομηνία:

Tη δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης περιέγραψε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασθενείς. Μάλιστα ο κ. Βρύσαλης αποκάλυψε ότι στη χθεσινή νυχτερινή εφημερία του ΠΑΓΝΗ, λόγω της έλλειψης προσωπικού νοσηλεύτρια με covid αναγκάστηκε να εργαστεί όλο το 8ωρο και σήμερα αναμένεται να λάβει αναρρωτική άδεια.

Όσον αφορά τους αριθμούς, ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι στα νοσοκομεία του νησιού εργάζονται 3.300 μόνιμοι εργαζόμενοι και οι κενές θέσεις σε όλη την Κρήτης είναι 3.000 δηλ λείπει περίπου 50% του προσωπικού. Στα Κέντρα υγείας οι μόνιμες θέσεις είναι 1200 θέσεις και εργάζονται 690 εργαζόμενοι δηλ περίπου ποσοστό 43%. Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση συμπλήρωσε ο κ. Βρύσαλης καθώς οι κακές εργασιακές συνθήκες σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Την ίδια ώρα απηύθυνε πρόσκληση στους Κρητικούς να μετέχουν στο μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Τα σοβαρά προβλήματα των νοσοκομείων της Κρήτης σε συνδυασμό με τις κακές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας υγείας που έχει άμεσο αντίκτυπο στους ασθενείς βγάζουν ξανά στους δρόμους τους Κρητικούς. Τα σωματεία υγείας της Κρήτης, οι ενώσεις γιατρών, των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι σύλλογοι του ΕΚΑΒ και άλλοι φορείς θα πραγματοποιήσουν ευρεία σύσκεψη σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο ΕΚΗ για την καλύτερη προετοιμασία του Παγκρήτιου συλλαλητηρίου με σύνθημα Δημόσια δωρεάν υγεία- Κοινωνικό αγαθό.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lonely Planet: Η Κρήτη στα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη της Ευρώπης για χειμερινές εμπειρίες με ήλιο

Τους 10 καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για ηλιόλουστες διακοπές τον χειμώνα παρουσίασε το Lonely...

Κρήτη: Βγήκε στη σύνταξη και τώρα του αφαιρούν ένσημα επικαλούμενοι νόμο του 1920!

Δεκάδες είναι καθημερινά τα απίστευτα και τραγελαφικά που συμβαίνουν...

Απρόσμενη Στρατιωτική Συνεργασία Ιράν-Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά

Το Ιράν σε μια τελείως μη αναμενόμενη κίνηση, ανακοίνωσε...