15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Κρήτη: Ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών της Κρήτης ενώ στις 20 του μήνα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, όπως έχει ανακοινώσει και η κυβέρνηση.

Η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία βρέθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου διενεργούνται rapid tests, με φόντο την άφιξη των εμβολίων νωρίς του πρωί στο νησί, τόνισε ότι τα εμβόλια που θα έρθουν στην Κρήτη θα είναι τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθεί σε πρώτη φάση ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Ερωτηθείσα για τη συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό σημείωσε ότι το ποσοστό είναι ήδη μεγάλο και “αυξάνεται μέρα με τη ημέρα”. Μάλιστα εκτίμησε ότι “όπως και στην εμβολιαστική κάλυψη για την Κρήτη, έτσι και στην κάλυψη για τον κορωνοϊό η Κρήτη θα κρατά τα πρωτεία”.

Η διοικήτρια ανέφερε ότι τα νοσοκομεία του νησιού είναι “έτοιμα” να υποδεχθούν τα εμβόλια, με τα κατάλληλα ψυγεία για την αποθήκευσή τους αλλά και ότι τα τηλεφωνικά κέντρα είναι ήδη στελεχωμένα καθώς θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και απορίες από τους πολιτες.

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια και στην Κρήτη!

Έφτασαν το πρωί με το πλοίο των Μινωικών “Φαιστός Παλλάς” τα πρώτα εμβόλια και στην Κρήτη! Τα εμβόλια θα φυλαχθούν στις εγκαταστάσεις της ΣΥΦΑΚ και από τη Δευτέρα θα αρχίσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Πρόκειται για λίγο περισσότερα από 10 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer, κατά της covid-19. Η μεταφορά τους έγινε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων που μεταφέρθηκε σε χώρο που την ευθύνη έχει ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης, συνόδευσε ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ. Τα εμβόλια φυλάσσονται ήδη σε ειδικές αποθήκες και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ξεκινήσει η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Η έναρξη του πρώτου κύματος εμβολιασμών σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη είναι την ερχόμενη Δευτέρα, με το σχεδιασμό να περιλαμβάνει αρχικά το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και της 7ης ΥΠΕ. Ο εμβολιασμός την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία στις οκτώ το πρωί και θα διαρκέσει έως τις εννέα το βράδυ.

Το μήνυμα του καπετάνιου

Συγκινημένος ο καπετάνιος του “Φαιστός Παλλάς” Μαν. Γιακουμάκης έγραψε:

“Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν με το Festos Palace τα πρώτα εμβόλια για την Κρήτη μας. Ευχή όλων μας ο εμβολιασμός να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Καλή Πρωτοχρονιά με Ελπίδα.”

Cretalive

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ