17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κρήτη: Ξενοδοχοϋπάλληλοι καταγγέλλουν “εργασιακό μεσαίωνα” – Τί απαντά ο πρόεδρος των ξενοδόχων

Ημερομηνία:

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλουν ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου από μερίδα ξενοδόχων και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου η εξεύρεση εργατικού δυναμικού εξελίσσεται σε “σταυρόλεξο” για δυνατούς λύτες για τους περισσότερους επιχειρηματίες!

“Πολλοί εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα έφτασαν να ζουν χωρίς εισόδημα σε τέτοια δύσκολη περίοδο με αυτό το μέγεθος της ακρίβειας και βλέπουμε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία ζητάνε δουλεία, όχι δουλειά”, κατήγγειλε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Μάλιστα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, κατήγγειλε επιπλέον ότι σε ξενοδοχείο όπου έγινε έλεγχος από την Επιθεώρηση, εντοπίστηκαν 9 ανασφάλιστοι ξενοδοχοϋπάλληλοι ενώ άλλοι κρύφτηκαν ή έφυγαν! Τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα “τσουχτερά” και ανέρχονται στο ποσό των 10.500 ευρώ το άτομο ενώ στη συνέχεια κι εφόσον γίνει η πρόσληψη, το πρόστιμο πέφτει στο μισό.

Εργαζόμενος στην κουζίνα ξενοδοχειακής μονάδας του Ηρακλείου κατήγγειλε, στην ίδια εκπομπή, ότι μόλις στο χώρο όπου δούλευε έφτασαν ελεγκτές της Επιθεώρησης, ειδοποιήθηκαν τόσο εκείνος όσο και οι συνάδελφοί του να κρυφτούν στα ψυγεία και τις αποθήκες κι έφτασαν στο σημείο να συνωστιστούν έως και 15 άτομα μέσα σε μία αποθήκη!

Καταγγελίες υπάρχουν επίσης για εξαναγκασμό σε εργασία σε ορισμένα ξενοδοχεία με χαμηλές πληρότητες, χωρίς ρεπό αλλά και χωρίς διάλειμμα!

Σε άλλες περιπτώσεις, εργαζόμενοι περνούν όλη τη βάρδια τους, με ένα σάντουιτς, με το πρόσχημα ότι δεν πρέπει, λόγω Covid, να λειτουργήσει ο χώρος σίτισης των υπαλλήλων!

Ο κ. Κοκολάκης πρόσθεσε, ακόμη, ότι μόλις σήμερα σε ξενοδοχείο στη Σταλίδα, συνάδελφοί του κατήγγειλαν πως μετακινούνται, αναγκαστικά, με εντολή του διευθυντή σε αγροτική έκταση του ιδιοκτήτη για αγροτικές εργασίες, άσχετες δηλαδή με το επάγγελμά τους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, επεσήμανε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, ωστόσο, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε τέτοια φαινόμενα ενώ μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...