26 C
Chania
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026

Κρήτη: “Ξεσκονίζουν” το πελατολόγιο της εγκληματικής ομάδας με τις χιλιάδες σφαίρες

Ημερομηνία:

Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων, ειδών οπλισμού, πυρομαχικών και κροτίδων, ακόμη και μέσα από ένα μίνι μάρκετ στο Ρέθυμνο, ξεψαχνίζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης για να εξακριβώσουν πού θα κατέληγαν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ερευνάται η προέλευση των παράνομων υλικών και οι αρχές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν ώσπου να φτάσουν στους τέσσερις Έλληνες που τα διακινούσαν, δυο αδέλφια ηλικίας 28 και 21 χρόνων, έναν 20χρονο και έναν 38χρονο, ώστε να εντοπίσουν και την πηγή.

Οι δράστες συνελήφθησαν τη Μ. Τετάρτη με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και, κατά την διάρκεια ερευνών που έγιναν στα σπίτια τους, σε αποθηκευτικούς χώρους και στο κατάστημα που διατηρεί ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια ο οποίος φέρεται και ως «αρχηγός» της ομάδας, κατασχέθηκαν συνολικά 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, 18 συστοιχίες πυροτεχνημάτων, δύο όπλα κρότου, ένα πιστόλι replica, τέσσερις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων και πιστολιού, μεταλλικά εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων και δύο μαχαίρια.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ε.Π.Κ. Κρητης:”Νέα μεγάλη δικαστική νίκη για συνταξιούχο στα Χανιά – Απορρίφθηκε η έφεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων”

Το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την έφεση του Ταμείου Παρακαταθηκών, επικυρώνοντας απόφαση νόμου Κατσέλη με διαγραφή χρέους και διάσωση κατοικίας συνταξιούχου.

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑ Χανίων για τις αποφράξεις του αποχετευτικού δικτύου

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑ Χανίων στις 19 Ιουνίου 2026 για τις αποφράξεις του αποχετευτικού. Στόχος η ενημέρωση επιχειρηματιών και πολιτών για την απόρριψη λιπών και υλικών μιας χρήσης.

Πιλοτική επίδειξη τεχνολογιών 5G για την υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Επιτυχής πιλοτική επίδειξη τεχνολογιών 5G στο Φαράγγι της Σαμαριάς για την υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας. Δοκιμάστηκαν wearables γεωεντοπισμού και απινιδωτές μέσω του ευρωπαϊκού έργου 5G-TERRA.

Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τη στέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης στο Παγοποιείο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατέθεσε ερώτηση για τη στέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης στο Παγοποιείο της Δημοτικής Αγοράς. Η Επιτροπή Στέγασης έχει γνωμοδοτήσει υπέρ.