20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Κρήτη: Οι διαβεβαιώσεις των Ινδών για “τρομακτική” ανάπτυξη

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι θα “βοηθήσει τρομακτικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο τοπικά” υπογράμμισε σε δηλώσεις του με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του έργου ο Πρόεδρος Αεροδρομίων της ινδικής GMR Group Srinivas Bommidala.

Όπως σημείωσε : “Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ μαζι σας σήμερα. Είμαστε η 4η μεγαλύτερη εταιρεία ανά τον κόσμο που φτιάχνει αεροδρόμια.

Το αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στο Καστέλλι θα έχει έναν κομβικό, σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμενος για τη σύμπραξη και τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει μεταξύ Ελλάδας – Ινδίας και βέβαια για την όλη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον κύριο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για τον νέο αερολιμένα, ο κ. Srinivas Bommidala υπογράμμισε:

“Αεροδρόμια σαν κι αυτό που έχουμε κατασκευάσει στο Δελχί είναι ένα μεγάλο κομμάτι, ένας σημαντικός μοχλός της οικονομίας της Ινδίας. Παρέχει πάνω από 1.700 θέσεις εργασίας. Εδώ οι θέσεις θα φτάσουν τις 7.000. Θα βοηθήσει τρομακτικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο τοπικά.

Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου κατασκευάσουμε μια οικονομική μηχανή στην Κρήτη για την Κρήτη, μαζί με τους εταίρους μας”.

Υπενθυμίζεται ότι την εταιρεία λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, θα ελέγχουν το Δημόσιο με 45,90% και το σχήμα ΤΕΡΝΑ-GMR Airports με 54,1%.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...

Δεύτεροι σε υπερ-προσόντα οι Έλληνες εργαζόμενοι, κι όμως εκτός αγοράς εργασίας

Αναντιστοιχία μεταξύ των προσόντων που διαθέτουν οι απασχολούμενοι και αυτών που...