18.2 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Κρήτη: Ο λογαριασμός του νερού πήγε από τα 40 ευρώ στα 4.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Ηρακλειώτης όταν έλαβε τον λογαριασμό του νερού για το φοιτητικό σπίτι της κόρης του.

Όταν άνοιξε τον φάκελο δε φανταζόταν ποτέ το ποσό που θα του ζητούσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και αποχέτευσης για ένα σπίτι ούτε 40 τμ.

Κι όμως η Επιχείρηση του ζητά να πληρώσει για κατανάλωση νερού το τρελό ποσό των 3.645 ευρω.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το cretapost πρόκειται για κατανάλωση νερού που έγινε το χρονικό διάστημα από 8 Μαΐου έως 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους που έκαναν την μέτρηση η νεαρή φοιτήτρια κατανάλωσε 1.193 κυβικά νερού.

Η κόρη του κ.Νίκου σπουδάζει στην Ρόδο. Από κει εστάλη ο λογαριασμός καθώς έχει δηλώσει στην δημοτική επιχείρηση της Ρόδου, την δ/νση του στο Ηράκλειο.

Τώρα, όπως τόνισε στο cretapost, είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει μέχρι την Ρόδο προκειμένου να επισκεφτεί τα γραφεία της ΔΕΥΑΡ και να ζητήσει από τους υπαλλήλους να βρουν το λάθος.

«Σίγουρα πρόκειται για λάθος γιατί δεν είναι δυνατόν ένα άτομο να κατανάλωσε τόσα κυβικά νερού. Θα πρέπει οι υπάλληλοι  να διορθώσουν το λογαριασμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προηγούμενοι λογαριασμοί δεν ξεπερνούσαν το ποσό των 40 ευρώ.

cretapost.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ