8.8 C
Chania
Tuesday, January 20, 2026

Κρήτη: Προθεσμία 48 ωρών για συμφωνία στα τουριστικά λεωφορεία

Ημερομηνία:

Χωρίς αποτέλεσμα αλλά με τη δέσμευση ότι το επόμενο διήμερο θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, έληξε η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας, με φόντο την πολυήμερη απεργία του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων “ΕΡΜΗΣ”, μεταξύ των οδηγών, των εργοδοτών και εκπροσώπων του Υπουργείου.

Όπως είπε στο ekriti ο πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Σεραφειμίδης, τόσο η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, όσο και ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, προέτρεψαν τους εργοδότες, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τον κ. Μακράκη, να υπογράψουν μία παράταση της σύμβασης για το 2020.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, είπε ο κ. Σεραφειμίδης, καθώς οι εργοδότες ζητούν η σύμβαση που θα υπογραφεί φέτος να έχει ισχύ και για το 2021.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε υπογραφή, ωστόσο υπάρχει η δέσμευση εντός των επόμενων δύο ημερών, οι δύο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να λυθεί το πρόβλημα.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς καθώς και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.

ekriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κλειστός για μία εβδομάδα ο κύριος διάδρομος του αεροδρομίου

Σε προσωρινές αλλά σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Κρατικού...

Εκδηλώσεις από το ΚΚΕ, σε Ραμνή, Μάλεμε και Κουντούρα

Πολιτικές εκδηλώσεις–συνεστιάσεις διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου η Τομεακή...