14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Προς νέο ρεκόρ βαδίζει ο τουρισμός – Το Ηράκλειο θέλει να αναδειχθεί σε “απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Σε απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης φιλοδοξεί να αναδειχθεί το Ηράκλειο, μέσα από τις οργανωμένες προσπάθειες του δήμου στο μέτωπο της προβολής της περιοχής στον παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.

Με όχημα την διάδοση της Κρητικής γαστρονομίας, ο δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και των πρώτων υλών της, στις 18 και 19 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της στρατηγικής του δήμου την παγκόσμια ημέρα τουρισμού τον Σεπτέμβριο με την διοργάνωση φεστιβάλ γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις του Ηρακλείου, που είχε προσελκύσει επισκέπτες από όλο σχεδόν τον κόσμο, καθώς συνέπεσε με την τουριστική σεζόν στο νησί.

Πέραν την μεγάλης εορτής της γαστρονομίας που φιλοδοξεί να καθιερώσει ο Δήμος περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην πόλη του Ηρακλείου, στόχος των διοργανωτών είναι η παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου της ενδοχώρας του Ηρακλείου, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πυργού. «Φέτος θα είναι η 5η φορά που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας”. Η Πυργού είναι ο πρώτος σταθμός των μικρών αυτών γαστρονομικών εκδηλώσεων, ενώ ο επόμενος θα είναι στον Προφήτη Ηλία», σημείωσε ο Γιώργος Σισαμάκης.

Στο γευστικό αυτό ταξίδι παρουσιάστηκαν πατροπαράδοτες συνταγές σε μοντέρνα αλλά και κλασική εκτέλεση, μέθοδοι τυροκόμησης με παραδοσιακούς τρόπους καθώς και gourmet πιάτα με έμπνευση από τη μεσογειακή διατροφή και συστατικά από την κρητική γη. Στο μεταξύ το πρόγραμμα περιέλαβε συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, δρώμενα όπως μάζεμα χόρτων καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων και συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργού «Η Χρυσοπηγή», τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης», το «Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου», και το Σύλλογο «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».

Νέα χρονιά ρεκόρ
Η τουριστική σεζόν στην Κρήτη μπορεί ουσιαστικά να εκκινεί την 1η Απριλίου, με το άνοιγμα των μεγάλων τουριστικών μονάδων, ωστόσο ακόμα και τώρα εμφανής είναι η τουριστική κίνηση στην πόλη του μεγαλύτερου νομού της Κρήτης. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν επιχειρηματίες του κέντρου, αλλά και αυτό αποτυπώνεται και από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων της πόλης. Μάλιστα κάνουν λόγο και για πληρότητα 80%, πάντα σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την νέα τουριστική σεζόν, οι φορείς κάνουν λόγο για μια νέα χρονιά ρεκόρ, που θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτή του 2019. Ηδη, η πληρότητα κινείται σε υψηλά επίπεδα για το 2023, ενώ το μεγάλο αγκάθι και φέτος είναι η αναζήτηση προσωπικού και για το λόγο αυτό από καιρό πριν έχουν ξεκινήσει οι ημέρες καριέρας στα ξενοδοχεία του νησιού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...