18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Πρώτη δικαίωση για την ονομασία της τσικουδιάς!

Ημερομηνία:

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσικουδιάς και τσίπουρου, καθώς με απόφασή του το δικαστήριο της Λάρισας έκρινε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο θέμα της ονομασίας που για τον κλάδο αποτέλεσε ‘κόκκινο πανί’

“Κανείς δεν μπορεί να παζαρεύει το όνομα “τσικουδιά” και “τσίπουρο”, επισήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Λασιθίου Γιαννης Καναβάκης μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” που ανέδειξε το θέμα μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Συγκεκριμένα οι παραγωγοί – μεταξύ αυτών και πολλοί Ηρακλειώτες – κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για το θέμα της ονομασίας και δικαιώθηκαν με δικαστική απόφαση στη Λάρισα. “Η απόφαση αναφέρει ότι δεν υπάρχει άλλη ονομασία πλην της ονομασίας “Τσίπουρο” ή “τσικουδιά”, τόνισε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτζής μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι αν και από το Υπουργείο είχε τονιστεί ότι η Ομοσπονδία έχει εξουσιοδότηση να “παζαρέψει” το όνομα, αυτό τώρα δεν ισχύει…

“Οι αμπελουργοί έχουν το θέμα”, πρόσθεσε ο κ. Τσικριτζής εκφράζοντας τον μεγάλο φόβο του κλάδου για αφανισμό!

Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι συνάδελφοί του είναι στο δρόμο με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα, ενώ εκατοντάδες αμπελουργοί διαμαρτύρονται και ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

“Ζητάμε να μη χαθεί η αμπελουργία, γιατί αυτό θα γίνει” πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συνδιαλέγεται με τον Υπουργό για το “καυτό” αυτό θέμα ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου απαιτούν να παραμείνουν στα αμπέλια τους.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...