14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: «Πόρτα» για επιστροφή φόρου σε αγρότες – εξαγωγείς

Ημερομηνία:

Μεγάλες προσδοκίες έχει δημιουργήσει στην Κρήτη η είδηση ότι ένας νόμος του 1988, που ανανεώθηκε το 2004 και από το 2014, που οι αγρότες υπό συνθήκες τηρούν απλογραφικά βιβλία, τους διασφαλίζει την επιστροφή φόρου. Δικαιούχοι είναι οι αγρότες που εξάγουν προϊόντα και μπορούν να διεκδικήσουν και να λάβουν επιστροφή 13% επί του ποσού που έχουν εξάγει, με την προϋπόθεση να υπάρχει βεβαίωση απαλλαγής και επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο στη δήλωση του ΦΠΑ.

Ήδη, 40 δικαιούχοι από την περιοχή της Βιάννου στον Νομό Ηρακλείου διεκδικούν ποσό που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ, ενώ στις εφορίες όλης της Κρήτης έχουν ήδη «σπάσει» τα τηλέφωνα από αγρότες που ζητούν πληροφορίες. Από την πλευρά τους, πάντως, οι αγροτοσυνδικαλιστές, όπως το μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να «βρέξει» ευρώ, καθώς η επιστροφή φόρου δεν αφορά μεγάλο μέρος των αγροτών, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνουν την αγωνία ακόμη και γι’ αυτούς που θα δικαιούνται τελικά την επιστροφή, αν τελικά τη λάβουν ποτέ.

Από την πλευρά, πάντως, των φοροτεχνικών, σύμφωνα με τον κ. Μπαριτάκη, ακόμη και άγνοια να είχε κάποιος αγρότης που μπορεί να δικαιούται επιστροφή, μπορεί να κάνει αίτηση και για το 2014 και για το 2015.

Κάλια Πετσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...