22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής σήμερα – O καιρός το σαββατοκύριακο

Ημερομηνία:

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη την Παρασκευή 13/01, σύμφωνα με τον Κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής για το 24ωρο της Παρασκευής, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (25-50 χιλιοστά) να αναμένονται στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νησιού.

Δείτε τον χάρτη:

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας ανέφερε πως “η επανέναρξη της χειμερινής περιόδου θυμίζει Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και είναι ευχάριστο ότι φέρνει αρκετά καλά βροχομετρικά στοιχεία, έστω κι αν δεν κατανέμονται ισόποσα στο νησί, όπως δεν συνέβαινε ποτέ, άλλωστε”.

Έτσι, όπως πρόσθεσε, σήμερα, Παρασκευή, “επανακάμπτει το σύστημα που μας επηρέασε την Τρίτη και δίνει αρκετές βροχές στο νησί, που είναι «χρυσός». Καιρικά φαινόμενα θα έχουμε όλη την ημέρα, τα περισσότερα όμως θα τα δούμε από το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα ενταθούν. Οι βροχοπτώσεις θα είναι καλές έως και ισχυρές, με το ενδεχόμενο καταιγίδων. Ο καιρός θα κρατήσει και αργά το βράδυ και σε τοπικό επίπεδο μέχρι το πρωί του Σαββάτου”. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στις υψηλές στάθμες της ατμόσφαιρας, αναμένονται και νέες, μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις σε Ψηλορείτη και Λευκά Όρη, όμως, σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 1.500 μέτρων. «Είναι πιθανό να έχουμε δεύτερη χιονόστρωση στις πολύ ορεινές ζώνες” σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση τοπικά 3-4 μποφόρ, με ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το βράδυ και αύριο θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε καλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως όσον αφορά τις μέγιστες που κατά μέσο όρο θα τις δούμε στους 14 βαθμούς Κελσίου και 15 – 16 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

“Το αποθεματικό νερού που θα δώσουν τα φαινόμενα σήμερα θα είναι πολύ καλό και συστήνουμε πάντα ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές ισχυρής βροχόπτωσης και περιορισμένης ορατότητας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μιας κατολίσθησης ή παράσυρσης υλικών” υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το Σάββατο ο καιρός θα είναι ήπιος, καλός, αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθούν νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές, και θα είναι περιορισμένη η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικού χαρακτήρα ασθενών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι παραμένουν βοριάδες, πιο εξασθενημένοι, με ένταση 2-3 μποφόρ και στα πελάγη μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, αν και η ηλιακή ακτινοβολία στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες περιοχές το θερμόμετρο να αγγίξει τους 15 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, κατέληξε ο ίδιος, αν όχι από το πρωί αργότερα και πάλι αναμένονται βροχές στο νησί, οι οποίες θα ευνοήσουν περιοχές της ενδοχώρας, του νότου και στα δυτικά του νησιού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...