15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Κρήτη: Στα μαλακά οι αστυνομικοί για τη “Μαφία των ναρκωτικών”

Ημερομηνία:

Ανακοινώθηκε η απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση της Μαφίας των ναρκωτικών που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη τα τελευταία περίπου 2 χρόνια.
Μετά από μια διαδικασία που κράτησε αρκετές εβδομάδες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Από τους 32 αθώοι κρίθηκαν οι 11.
Από τους αστυνομικούς αθωώθηκαν όλοι για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο αξιωματικός κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο δεύτερος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και ο τρίτος για κατοχή ναρκωτικών τα οποία όμως ήταν για δική του χρήση.
Ακόμα 11 άτομα κρίθηκαν ένοχοι για καλλιέργεια χασισοφυτείας. Τέλος οι υπόλοιποι 7 κρίθηκαν ένοχοι μόνο για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές

Αυστηρές ήταν οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας για όσους κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο στην υπόθεση της “μαφίας” της Κρήτης.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και στη συνέχεια η εισαγγελέας πρότεινε 14 χρόνια για κάθε χασισοφυτεία σε καθένα από τους βασικούς κατηγορούμενους.

Επιπλέον πρότεινε τσουχτερές χρηματικές ποινές που φτάνουν το ποσό των 20.000 ευρώ.
Για τους τρεις αστυνομικούς πρότεινε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...