19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κρήτη: Στη φυλακή ο θείος για το μαχαίρωμα του ανιψιού του

Ημερομηνία:

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκε Ηρακλειώτης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας – με μαχαίρι – σε βάρος του ανιψιού, στη διάρκεια εορταστικού οικογενειακού τραπεζιού, για ασήμαντη αφορμή.

Επιβλήθηκε αυτή η ποινή (συν 8 μήνες για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία μαχαιριού) καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ότι τελούσε υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού λόγω της μέθης στην οποία βρισκόταν.

Ωστόσο η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο θείος θα επιστρέψει στη φυλακή. Κατηγορούμενη για επικίνδυνη σωματική βλάβη ήταν και η αδερφή του και μητέρα του τραυματία. Όταν είδε τον αδερφό της να μαχαιρώνει τον γιο της, άρχισε να τον χτυπάει με ένα καδρόνι για να γλιτώσει τη ζωή του παιδιού της. Το δικαστήριο την αθώωσε καθώς δέχτηκε ότι ήταν σε νόμιμη άμυνα.

Το αιματηρό περιστατικό είχε σημειωθεί στο Ηράκλειο, το Πάσχα του 2020.

Ο κατηγορούμενος είχε προσκληθεί στο οικογενειακό τραπέζι λόγω της ημέρας, όμως χωρίς λόγο και αιτία (και με κακό σύμβουλο το αλκοόλ) η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα το σοβαρό μαχαίρωμα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ