16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Στο … στόχαστρο, ξανά, οι καπνιστές

Ημερομηνία:

Για τα καλά ξεκίνησαν και πάλι οι έλεγχοι στην Κρήτη στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου καθώς όλο αυτό το διάστημα, τους ελέγχους αυτούς επισκίαζε η εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
Το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι οι νόμοι θα εφαρμόζονται και ισχύουν για όλους και όλες.

Κι ενώ μπορεί όλο αυτό το διάστημα οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο να μην γίνονταν στον επιθυμητό βαθμό, τώρα φαίνεται ότι το κάπνισμα επανέρχεται στο προσκήνιο και οι καπνιστές μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών.

Έτσι και στην Κρήτη, ήδη, έχουν βεβαιωθεί αρκετά πρόστιμα σε καπνιστές που “πιάστηκαν” να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους συνήθεια σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου τείνουν να γίνουν καθημερινοί ή τουλάχιστον να αποκτήσουν μία παραπάνω αυστηρότητα.

Το προηγούμενο 24ωρο στην Κρήτη έγιναν 2.224 έλεγχοι από την Αστυνομία στην Κρήτη οι οποίο αφορούσαν τόσο για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού όσο και για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώθηκαν έξι πρόστιμα στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών εκ των οποίων τα τρία όμως σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επέτρεψαν σε πελάτες τους να καπνίσουν.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τρεις πολίτες εντοπίστηκαν με το τσιγάρο στο χέρι μέσα σε φούρνο, καφετέρια (σε κλειστό χώρο) αλλά και σε κατάστημα play ΟΠΑΠ. Πλέον, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ ενώ οι ιδιοκτήτες από 500.

Στο Ρέθυμνο, πολίτης εντοπίστηκε να καπνίζει στον εσωτερικό χώρο ενός cafe – bar με συνέπεια τώρα να πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ και 500 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Στα Χανιά, τέλος, βεβαιώθηκε ένα ακόμη πρόστιμο των 100 σε πολίτη που κάπνιζε στον εσωτερικό χώρο επιχείρησης.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...